Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

O'Konors pēc uzvaras "Vuelta a Espana" sestajā posmā kļūst par kopvērtējuma līderi

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

O'Konors pēc uzvaras "Vuelta a Espana" sestajā posmā kļūst par kopvērtējuma līderi
Bens O'Konors. Foto: AP/Scanpix

LETA. Austrālijas riteņbraucējs Bens O'Konors ceturtdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" sestajā posmā, apsteidzot tuvāko sekotāju par četrām ar pusi minūtēm, un kopvērtējumā pakāpās uz pirmo pozīciju.

Ceturtdien riteņbraucēji mēroja 185,5 kilometrus, pārvarot trīs trešās un vienu pirmās kategorijas kāpumu un cīnoties vienā sprinta starpfinišā.

Aptuveni 30 kilometrus līdz finišam O'Konors ("Decathlon AG2R La Mondiale Team") kopā ar nīderlandieti Giju Lemreizi ("dsm-firmenich PostNL") devās atrāvienā, bet 27 kilometrus līdz distances beigām nīderlandietis sāka atpalikt un O'Konors atrāvienu turpināja vienatnē, iekrājot pār peletonu sešu minūšu pārsvaru un tiekot pie pārliecinošas uzvaras.

Austrālietis finišu sasniedza pēc četrām stundām 28 minūtēm un 12 sekundēm. Otro vietu ieņēma itālis Marko Frigo ("Israel - Premier Tech"), zaudējot O'Konoram četras minūtes un 33 sekundes, bet vācietis Florians Lipovics ("Red Bull - Bora - hansgrohe") piekāpās piecas minūtes un 12 sekundes un ierindojās trešajā pozīcijā.

O'Konors kļuva arī par līderi kopvērtējumā, pakāpjoties par 22 pozīcijām. Viņš par četrām minūtēm un 51 sekundi apsteidz slovēni Primožu Rogliču ("Red Bull - BORA - hansgrohe") un vēl par astoņām sekundēm - spāni Enriku Māsu ("Movistar").

79. "Vuelta a Espana" velobraucienā riteņbraucēji 21 posmā veiks vairāk nekā 3300 kilometru.

Pērn par čempionu kļuva ASV riteņbraucējs Seps Kuss, kļūstot par otro amerikāni, kuram izdevies uzvarēt "Vuelta a Espana" kopvērtējumā.

Latvijas riteņbraucēji šogad "Vuela a Espana" nepiedalās.

Izmantotie resursi:
LETA