Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Krasts un Siltumēna pirmo reizi uzvar LČ šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā elitē

Agris Suveizda

Krasts un Siltumēna pirmo reizi uzvar LČ šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā elitē
Latvijas čempioni dažādās grupās. No kreisās: Ģ.Cirvelis, J.O.Skrapcis, K.SIltumēna, B.Bula, A.Krasts, Kr.Belohvoščiks.Foto. M.Vancevičs.

Pagājušā gada U23 čempions Alekss Krasts un 2023. gada bronzas medaļniece Kitija Siltumēna šodien uzvarēja Latvijas čempionātā šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā, abiem tiekot pie pirmā titula elitē.

Vīriešu sacensību sportisti Biķernieku trasē veica 27,5km (piecus 5,5kmapļus), bet sievietes mēroja par vienu mazāk - četrus apļus. Gan vīriešiem, gan sievietēm nepiedalījās pag'jušā gada pirmo divu vietu ieguvēji - Toms Skujiņš un Krists Neilands, kā arī Dana Rožlapa un Lija Laizāne. Skujiņš bija uzvarējis pēdējos trīs gadus, bet Rožlapavēl vairāk, līdz ar to bija zināms, ka būs jauni čempioni.

Krasts ar pasuales vetereāna čempiona Ģirta Vēvera individuālā brauciena riteni distances pirmajā pusē iekrāja minimālu pārsvaru, kas pēdējā apļa sākumā sasniedza jau desmit sekundes. "Voltas Tartu 2024" braucējs finišu sasniedza pēc 32 minūtēm un 46 sekundēm, apsteidzot par 16 sekundēm iepriekšējo divu gadu bronzas medaļnieku Emīlu Liepiņu, kurš pēc kritina Francijas sacensībās nebija gatavs parādīt labāko sniegumu. Arī 2021. gadā nu jau divkārtējam grupas braucena čempionam Emīlam bija sudrabs individuālajā braucienā. Pirms dažiem gadiem sudrabu U23 grupā izcīnījušais Kristers Ansons piekāpās Krastam minūti un astoņas sekundes un ierindojās trešajā pozīcijā, niopelnot pirmo medaļu elitē.

Sieviešu sacensībās Siltumēna distanci veica 30 minūtēs un 55,7 sekundēs. Otrajā vietā viņai sekoja un sīvu konkurenci sastādīja iepriekš[ejo gadu amatieru čempione Krista Pūcīte, kura zaudēja uzvarētājai 12,3 sekundes, bet trešā, piekāpjoties nepilnu pusotru minūti, bija Madara Āboma, kurai pērn 6. vieta un kura šodien spriagā cīņā apsteidza Lāsmu Elzu Vaivodi, kurai līdz ar to 4. vieta otro gadu pēc kārtas.

Par U23 čempionu kļuva Kristiāns Belohvoščiks, bet junioru tiutli tika medaļniecei triatlonā un peldēšanā Beātei Bulai, kura bija nepārspēta arī pērn, un Jēkabam Oliveram Skrapcim, kurš 2023. gadā nopelnija bronzu.

Šīs nedēļas turpinājumā Igaunijas pilsētā Virū un tās apkārtnē no 19. līdz 22.jūnijam norisināsies Baltijas čempionāts grupas braucienā.