Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Skujiņam 22. un Neilandam 40. vieta Kvebekas velobraucienā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skujiņam 22. un Neilandam 40. vieta Kvebekas velobraucienā
Toms Skujiņš. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucēji Toms Skujiņš un Krists Neilands piektdien izcīnīja attiecīgi 22. un 40. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautajās vienas dienas sacensībās "Grand Prix Cycliste de Quebec".

Šajās sacensībās riteņbraucēji veica 201,6 kilometrus, kas sadalīti 16 apļos, katrā no tiem pārvarot pauguru. Cīņa par uzvaru notika vadošās grupas finiša spurtā, kurā pēdējos pārsimts metros nepārspēts bija austrālietis Maikls Metjūss ("Jayco AlUla"), viņam Kvebekā uzvarot trešo reizi karjerā. Otrais bija Eritrejas riteņbraucējs Binjams Girmajs ("Intermarche - Wanty"), bet trešais - francūzis Rudī Molārs ("Groupama - FDJ").

Slovēnis Tadejs Pogačars (UAE), kurš piedalījās pirmajās sacīkstēs pēc triumfa "Tour de France", šoreiz finišēja septītais.

Pirmie 35 sportisti, kuru vidū bija arī Skujiņš ("Lidl - Trek"), finišēja četrās stundās 45 minūtēs un 36 sekundēs. Septiņas sekundes vēlāk distanci beidza neliela grupa, kurā bija arī Neilands ("Israel - Premier Tech"). Latvieši šajās sacensībās tika pie attiecīgi 20 un 10 UCI punktiem.

Svētdien riteņbraucēji spēkosies 209,1 kilometra garā distancē Monreālā.