Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Bogdanovičs sestais "Tour of Poyang Lake" sprinteru ieskaitē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bogdanovičs sestais "Tour of Poyang Lake" sprinteru ieskaitē
Māris Bogdanovičs. Foto: Tomas Gaubys

LETA. Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs Ķīnā notikušajā daudzdienu velobraucienā "Tour of Poyang Lake" (UCI kat.2.2) izcīnīja sesto vietu sprinteru ieskaitē.

Desmit dienu velobrauciens ceturtdien noslēdzās 119,3 kilometrus garu distanci, finišā dodoties augšā augstākās grūtības pakāpes jeb "hors categorie" kāpumā.

Uzvaru svinēja Eritrejas riteņbraucējs Davits Jemane ("Bike Aid"), finišējot divās stundās 46 minūtēs un 17 sekundēs, bet divas sekundes zaudēja grupa, kuras priekšgalā bija krievs Pāvels Rikunovs ("Chengdu"). Bogdanovičs ("Hengxiang") zaudēja vienu minūti un 32 sekundes, ieņemot 30. pozīciju, bet viņa komandu pārstāvošais tautietis Andris Vosekalns atpalika 13 minūtes un 35 sekundes, kas deva 115. vietu.

Kopvērtējumā uzvarēja Rikunovs, kurš par desmit sekundēm pārspēja austrālieti Keinu Ričardsu ("Roojai Insurance"). Bogdanovičs ar četru minūšu un 43 sekunžu deficītu bija 15., savukārt Vosekalns, atpaliekot 54 minūtes un 41 sekundi, bija 103. pozīcijā.

Sprintā iekrātajos punktus Bogdanovičs bija sestais, bet Vosekalns ierindojās 58. vietā, alūksnietim ieņemot arī 28. pozīciju kalnu braucēju vērtējumā. Komandu ieskaitē "Hengxiang" bija otrā.