Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Liepiņš izstājās no "Criterium du Dauphine" pirms diviem noslēdzošajiem posmiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Liepiņš izstājās no "Criterium du Dauphine" pirms diviem noslēdzošajiem posmiem
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš pēc kritiena "Criterium du Dauphine" velobrauciena piektajā posmā izstājās no sacensībām pirms diviem noslēdzošajiem posmiem, sestdien pavēstīja latvieša pārstāvētā vienība "dsm-firmenich PostNL".

Ceturtdien "Criterium du Dauphine" piektajā posmā apmēram 21 kilometru pirms finiša uz slapjā asfalta peletonā notika vienlaikus divi kritieni, kuros bija iesaistīti, iespējams, pat apmēram 50 riteņbraucēji. Tā kā visas ātrās palīdzības ekipāžas bija aizņemtas, drošības apsvērumu dēļ posms tika apturēts un tajā nenotika cīņa par pozīcijām.

Kritienā bija iesaistīts arī Liepiņš, taču "dsm-firmenich PostNL" sākotnēji pavēstīja, ka latvietis varēs turpināt sacensības.

"Joprojām saskaroties ar sekām pēc kritiena piektajā posmā, Liepiņam nācās izstāties no "Criterium du Dauphine". Viņš tagad dosies mājās, lai atgūtos no savainojuma," pavēstīja Latvijas riteņbraucēja pārstāvētā komanda.

Pirms noslēdzošajiem diviem posmiem kopvērtējuma līderis ir Primožs Rogličs ("Bora-hansgrohe"), kamēr Krists Neilands ("Israel - Premier Tech") ir 37.vietā (+10:26), Toms Skujiņš ("Lidl-Trek") ir 70. (+29:36). Liepiņš pēc sešiem posmiem ierindojās 127.pozīcijā (+52:10).

Astoņu dienu velobrauciens, kas ir vienas no iesildošajām sacensībām prestižajam "Tour de France", noslēgsies svētdien.

"Criterium du Dauphine" pirmoreiz tika aizvadīts 1947.gadā. Pērn uzvaru svinēja dānis Jonass Vingegords.