Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Talantīgais riteņbraucējs Tjumins izkaro vietu "Bora - hanshrohe" junioru komandā

Toms Markss
Toms Markss

Talantīgais riteņbraucējs Tjumins izkaro vietu "Bora - hanshrohe" junioru komandā
Georgs Tjumins (otrais no kreisās)
Foto: Red Bull

Par vienu no diviem ļoti prestižās “Red Bull Junior Brothers” programmas 2024. gada uzvarētājiem kļuvis Latvijas jaunais šosejas riteņbraucējs Georgs Tjumins (“MSĢ/ RRS”). Georgs ar šo arī nopelnījis vietu vienā Pasaules TOP junioru komandām “GRENKE-Auto Eder”, kā arī varēs noslēgt “Red Bull” sportista līgumu.

“Red Bull Junior Brothers” programma sastāvēja no divām daļām. Pirmajā no tām “Zwift” kontrolsacensībās no 600 riteņbraucējiem tika atlasīti 15 finālisti. Milzīgajā konkurencē vietu un nometni, kas šajās dienās norisinājās Austrijas pilsētā Zalcburgā, nopelnīja arī Latvijas jauniešu čempions individuālajā braucienā Georgs Tjumins.

Nometnes laikā vienas no Pasaules TOP junioru komandas “GRENKE-Auto Eder” treneri un analītiķi testēju braucēju spējas un viņu potenciālu kļūt par profesionāļiem. Kā atzina Georgs Tjumins, tad pārbaudījumi bija ne tikai fiziski, bet arī garīgi. Georgs arī norādīja, ka viņa mērķis ir sekot mūsu TOP elites braucējiem, kas aizcīnījušies līdz pasaules tūrei.
Ar parādīto sniegumu Georgs paveicis to, kas nekad iepriekš nebija izdevies mūsu šosejas riteņbraukšanas jauniešiem.

Viņš nopelnīja vietu vienā no Pasaules riteņbraukšanas TOP junioru komandām “GRENKE-Auto Eder”, kuras sastāvā varēs piedalīties visaugstākās raudzes velobraucienos. Šī komanda ietilpst “Bora – hansgrohe” pasaules tūres vienības sistēmā.

Tāpat arī Georgs ieguvis oficiālo Red Bull ķiveri, kas nozīmē, ka viņš kļūs par vienu no retajiem “Red Bull” atlētiem Latvijas sportā un arī pasaules šosejas riteņbraukšanā.

Šomēnes Tjuminam gaidāmi nozīmīgi starti Baltijā. 17. jūnijā viņš centīsies aizstāvēt čempiona titulu individuālajā braucienā, bet divas dienas vēlāk Igaunijā cīnīsies par uzvaru Baltijas čempionātā grupas braucienā. Pērn viņš tajā izcīnīja piekto vietu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv