Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Slovēnis Rogličs uzvar "Vuelta a Espana" 19. posmā un izvirzās kopvērtējumā vadībā

Agris Suveizda

Slovēnis Rogličs uzvar "Vuelta a Espana" 19. posmā un izvirzās kopvērtējumā vadībā
Primožs Rogličs. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs piektdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 19.posmā un atguva vadību kopvērtējumā.

Riteņbraucēji piektdien mēroja 173,5 kilometrus ar vienu trešās un vienu pirmās kategorijas kāpumu finišā, kā arī vienu starpfinišu.Rogličs ("Red Bull - BORA - hansgrohe"), kuram tā bija 15.uzvara "Vuelta a Espana" posmos, finišēja vienatnē, aizbēgot no sekotājiem, braucot kalnā distances beigās un trasē pavadot trīs stundas 54 minūtes un 55 sekundes.

Viņš par 46 sekundēm apsteidza abus sekotājus, otro vietu izcīnot francūzim Davidam Godī ("Groupama - FDJ") un trešo - dānim Matiasam Skelmosem ("Lidl-Trek"). Konkurenti kopvērtējumā spānis Enriks Mass ("Movistar") un Austrālijas riteņbraucējs Bens O'Konors ("Decathlon AG2R La Mondiale Team") no slovēņa atpalika par attiecīgi 50 sekundēm un minūti un 49 sekundēm, ieņemot ceturto un 12.vietu.

Pirmo vietu kopvērtējumā ir atguvis Rogličs, kurš par minūti un 54 sekundēm apsteidz O'Konoru un par divām minūtēm un 20 sekundēm - Masu. 79. "Vuelta a Espana" velobraucienā riteņbraucēji 21 posmā veiks vairāk nekā 3300 kilometru.

Pērn par čempionu kļuva ASV riteņbraucējs Seps Kuss, kļūstot par otro amerikāni, kuram izdevies uzvarēt "Vuelta a Espana" kopvērtējumā. Latvijas riteņbraucēji šogad "Vuela a Espana" nepiedalās.

Izmantotie resursi:
LETA