Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Masveida kritiens "Criterium du Dauphine", latvieši izvairās no smagām traumām

Agris Suveizda

Masveida kritiens "Criterium du Dauphine", latvieši izvairās no smagām traumām
Remko Evenepūls. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Masveida kritiena dēļ ceturtdien tika apturēts UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Criterium du Dauphine" piektais posms, tajā startējošiem trīs latviešiem tiekot cauri sveikā bez smagām traumām.

Apmēram 21 kilometru pirms finiša uz slapjā asfalta peletonā notika vienlaikus divi kritieni, kuros bija iesaistīti, iespējams, pat apmēram 50 riteņbraucēji. Tā kā visas ātrās palīdzības ekipāžas bija aizņemtas, drošības apsvērumu dēļ posms tika apturēts un tajā nenotika cīņa par pozīcijām.

"Criterium du Dauphine" startē arī trīs Latvijas riteņbraucēji. Kritienā bija iesaistīts Latvijas čempions grupas braucienā Emīls Liepiņš ("dsm-firmenich PostNL"), taču komanda ziņo, ka viņš var turpināt sacensības - Latvijas Riteņbraukšanas federācija piebilst, ka Liepiņš kritienā sasita galvu un pēdu.. Toma Skujiņa pārstāvētā "Lidl-Trek" vēsta, ka visi tās riteņbraucēji ir izvairījušies no smagām traumām, tāpat finišu sasniedzis arī Krists Neilands ("Israel - Premier Tech").

Kritienā iekļuva arī velobrauciena pirmo divu vietu īpašnieki beļģis Remko Evenepūls ("Soudal Quick-Step") un slovēnis Primožs Rogličs ("Bora-hansgrohe"), kuri gan, visticamāk, varēs turpināt sacensības. Abi šopavasar piedzīvoja kritienu arī Basku zemes velobraucienā. Smagākus savainojumus guva divi "Visma| Lease a Bike" komandas nīderlandiešu riteņbraucēji Stēvens Kreisvēks un Dilans van Bārle.


Kopvērtējumā pirms šī posma līderis bija Evenepūls, kurš tuvāko sekotāju Rogliču apsteidza par 33 sekundēm. Neilands bija 48.vietā (+5:37), Skujiņš atradās piecas ailītes zemāk (+6:39), bet Liepiņš ierindojās 139.pozīcijā (+25:22). Astoņu dienu velobrauciens noslēgsies svētdien. "Criterium du Dauphine" pirmoreiz tika aizvadīts 1947. gadā. Pērn uzvaru svinēja dānis Jonass Vingegors.

Izmantotie resursi:
LETA