Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Harkinam astotā vieta Lietuvas tūres pirmajā posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Harkinam astotā vieta Lietuvas tūres pirmajā posmā
Ģirts Harkins (no kreisās). Foto: Māris Vancevičs

LETA. Latvijas riteņbraucējs Ģirts Harkins trešdien "Tour of Lithuania" (UCI kat.2.2) pirmajā posmā ieņēma astoto vietu, bet vēl no Latvijas pārstāvjiem pirmajā divdesmitniekā finišēja Māris Bogdanovičs, ierindojoties 16.pozīcijā.

Lietuvas tūres pirmajā posmā riteņbraucēji mēroja 179,2 kilometrus, kas bija sadalīti sešos apļos Klaipēdas apkārtnē.

Finiša spurtā uzvaru izcīnīja dānis Stīans Rosenlunds ("Airtox-Carl Ras"), kurš finišā pārspēja Igaunijas riteņbraucēju Oskaru Nisu ("Ferei Quick-Panda Podium Mongolia"). Pirmo divu vietu ieguvēji finišēja trīs stundās 42 minūtēs un 31 sekundē, bet labāko trijnieku, zaudējot divas sekundes, noslēdza Madss Andersens ("Airtox-Carl Ras") no Dānijas.

Finišējot kopā ar lielo grupu, Harkins ("Energus") un Bogdanovičs atpalika no labākā rezultāta īpašniekiem minūti un trīs sekundes.

Tāpat ar lielo grupu finišu sasniedza Latvijas riteņbraucēji Kārlis Valters Grundulis un Kristiāns Belohvoščiks, kuri ierindojās attiecīgi 35. un 36. pozīcijā, Kristers Ansons ieņēma 46.vietu, Gusts Lapiņš ("Voltas Tartu 2024 by CCN") finišēja 80.pozīcijā, kā arī Andris Voseklands, kurš bija 86., bet Maksimuss Andersons piekāpās minūti un 35 sekundes, kas deva 101.vietu.

Velobrauciens piecu posmu garumā noslēgsies svētdien.

Izmantotie resursi:
LETA