Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Neilandam 27. vieta "Tirreno-Adriatico" velobrauciena otrajā posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Neilandam 27. vieta "Tirreno-Adriatico" velobrauciena otrajā posmā
Krists Neilands. Foto: Israel Premier Tech

LETA. Latvijas riteņbraucēji Krists Neilands un Toms Skujiņš otrdien Itālijā izcīnīja attiecīgi 27. un 109.vietu daudzdienu velobrauciena "Tirreno-Adriatico" (UCI kat.2.UWT) otrajā posmā.

Riteņbraucēji otrdien mēroja 198 kilometrus ar vienu kategorizētu kāpumu un vienu sprinta starpfinišu.

Uzvaru grupas finišā svinēja Beļģijas sportists Jaspers Filipsens ("Alpecin - Deceuninck"), kurš finišu sasniedza četrās stundās 32 minūtēs un septiņās sekundēs.

Otro vietu ar tādu pašu laiku ieguva cits Beļģijas riteņbraucējs Tims Merljē ("Soudal - Quick Step"), bet trešais bija francūzis no "Cofidis" komandas Aksels Zingls.

Lielajā grupā ar tādu pašu laiku kā uzvarētājam finišēja arī abi Latvijas riteņbraucēji. Neilands ("Israel - Premier Tech") ieņēma 27.vietu 174 sportistu sacensībās, bet Skujiņš ("Lidl-Trek") finišēja 109.vietā.

Kopvērtējumā vadībā ir pirmā posma uzvarētājs spānis Huans Ajuzo ("UAE Team Emirates"), kurš par sekundi apsteidz mājinieku Filipo Gannu ("Ineos Grenadiers") un par 12 sekundēm - Skujiņa komandas biedru itāli Džonatanu Milanu.

Trešdien sportisti mēros 225 kilometrus ar vienu kategorizētu kāpumu un vienu sprinta starpfinišu.

Pirms gada Latvijas riteņbraucēji Skujiņš un Krists Neilands kopvērtējumā ieņēma 39. un 54.vietu, par uzvarētāju kļūstot slovēnim Primožam Rogličam.

Pirmoreiz velobrauciens notika 1966.gadā.

Izmantotie resursi:
LETA