Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Latvijas kauss MTB XCO iegūst jaunu nosaukumu; sezona startēs 5. maijā Carnikavā

Toms Markss
Toms Markss

Latvijas kauss MTB XCO iegūst jaunu nosaukumu; sezona startēs 5. maijā Carnikavā
Reinis Avens trasē
Foto: Māris Vancecičs

Latvijas kauss kalnu riteņbraukšanas (MTB) Olimpiskajā krosā (XCO) turpmāk nesīs “cb – xp” kompānijas vārdu. Sezona startēs 5. maijā ar “DTG ĀdažiVelo” krosu Carnikavā, bet lielais jaunums būs Baldones posms, kas norisināsies augusta mēneša noslēdzošajā dienā.

Latvijas kauss MTB XCO krosā tika izveidots 2022. gadā. Pirmajās divās sezonās tas pulcējis vairākus simtus braukt gribētāju ne tikai no Latvijas, bet arī apkārtējām valstīm. Seriāla posmus tiešā veidā organizē vietējie organizatori, kas ar lielu entuziasmu un kreativitāti strādā pie trašu izveidošanas.

Šis gads būs īpašs ar to, ka Latvijas kauss ieguvis jaunu nosaukumu. Par seriāla titulsponsoru ir kļuvusi starptautiskā kompānija “cb – xb Global Trade Solutions”, kas aktīvi atbalsta aktīvu dzīves veidu un vēlas dot savu ieguldījumu Latvijas kalnu riteņbraukšanas attīstībā.

Jaunajā “cb – xp Latvijas kauss MTB XCO” sezonā iekļauti pieci posmi. Sezona startēs 5. maijā ar “DTG ĀdažiVelo” krosu Carnikavas pusē esošajā “Zibeņu” trasē. Biedrība “ĀdažiVelo” jau strādā pie šī gada trases papildinājumiem, lai priecētu ne tikai rūdītus MTB braucējus, bet arī dotu iespēju sevi aplieicnāt tiem, kuri XCO krosā vēl nav sevi pārbaudījuši.

Sezonas turpinājumā sekos posmi – Daugavpilī, Lizumā, Saldū un Baldonē. Tieši Baldones posms, kas risināsies Riekstukalna trasē, seriāla ietvaros iekļauts pirmo reizi. Posma tiešais rīkotājs ir “NN Sporta klubs” Latvijas izlases galvenā trenera Normunda Noreiko vadībā.

Ātrākie tiks noteikti kopumā 16 vecuma grupās jaunatnes, sporta un hobija kategorijās. Open sporta klasē redzēsim rūdītākos pedāļu minējus, kamēr hobija klasē piedalīties aicināti iesācēji. Ja kādā no posmiem startēs elites līmeņa sportisti, tie tiks izdalīti un apbalvoti atsevišķi.

Tieši caur šo sacensību seriālu tiks atlasīti tie U14 un U16 grupu braucēji, kuri pārstāvēs Latviju augusta sākumā Zviedrijā gaidāmajā Eiropas jauniešu čempionātā.

Reģistrācija jaunajai sezonai sāksies 12. aprīlī. Visa informācija būs pieejama mājaslapā Latvijas Riteņbraukšanas federācija Jau šobrīd tur ērti pieejams arī nolikums un cita vērtīga informācija.

2024. gada “cb – xp Latvijas kauss MTB XCO” seriāla posmi:

DatumsVietaPosms
5. maijsZibeņu trasēDTG ĀdažiVelo XCO
18. maijsStropu mežāDaugavpils MTB XCO
9. jūnijsAugsto kalnu trasēAvoti Lizums XCO
10. augustsKalnsētas parka trasēVeloSaldus XCO
31. augustsRiekstukalnas trasēNN Sporta klubs XCO

Izmantotie resursi:
lrf.lv