Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Skujiņam izcils sniegums un otrā vieta slavenajā "Strade Bianche" klasikā

Toms Markss
Toms Markss

Skujiņam izcils sniegums un otrā vieta slavenajā "Strade Bianche" klasikā
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images

Karjeras lielāko panākumu augstākās raudzes viendienu sacensībās sestdien sasniedza Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš (“Lidl Trek”), kurš Itālijas pilsētā Sjēnā izcīnīja otro vietu ļoti prestižajās UCI Pasaules tūres viendienu velobraucienā “Strade Bianche”.

“Strade Bianche” klasika šogad bija par 33 kilometriem garāka nekā iepriekšējos gadus. Klāt nāca vēl vairāk grants posmi un vairāk augstuma metri. Lai arī ar salīdzinoši mazu vēsturi, tomēr īsā laikā šī klasika dēļ aizraujošās trases, kurā vairāk nekā 70 kilometrus veido tieši grants sektors, ieguvusi lielu popularitāti. Jau vairākus gadus “Strade Bianche” iekļauta prestižajā pasaules tūrē.

Nozīmīgajā sacīkstē devās divi Latvijas šosejas riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Krists Neilands. Abi mūsu vīri jauno sezonu iesāka sekmīgi. Īpaši jāizceļ Skujiņa parādītais sniegums Beļģijas klasiku atklāšanas nedēļas nogalē.

Toms ar komandas biedriem no “”Lidl – Trek” ļoti aktīvi iesāka arī “Strade Bianche”. Carnikavietis nekautrējās uzbrukt jau pašā sākumā, drīz vien tiekot panākts. Vēlāk, kad tika noķerts dienas atrāviens, uzbrukumu veica Skujiņa komandas biedrs Kvīns Simons. Distances vidusdaļā braucējus pārsteidz ļoti spēcīgi nokrišņi, kas jau tā smago un tehnisko trasi padarīja ekstrēmu.

Nedaudz vairāk nekā 80 kilometrus pirms finiša uzbrukumu veica galvenais favorīts Tadejs Pogačars. Jāpiebilst, ka divus gadus atpakaļ slovēnis uzvaru nesošo solo atrāvienu veica 50 kilometrus līdz finišam.

Netrūka arī kritienu. Vienā no tiem iekļuva arī Skujiņš, kurš pamanījās nokrist kopā ar komandas biedru Simonsu. Lieliskā formā esošais latvietis ātri atgriezās pamatgrupā, kurā starp 20 braucējiem viņam priekšā bija Krists Neilands. Lielisku cīņas sparu demonstrējošais kuldīdznieks Neilands nebaidījās sekot uzbrukumiem un tādus veidoja arī pats. Vienā no tehniskajiem nobraucieniem, no grupas aizmukt izdevās Maksim Van Gilsam no “Lotto Dnsty”

Kad līdz finišam bija atlikuši vien ap 25 kilometriem, pirmajā lielajā grupā iniciatīvu uzņēmās sīkstais Neilands. Latvietis ieguva nelielu vadību pār pārējiem grupas biedriem. To redzēdams, no grupas vidusdaļas uzbrukumu veica Skujiņš. Toms ne tikai apsteidza tautieti, bet strauji paātrinājās un metās pakaļ Van Gilsam. Gana ātri Toms beļģi panāca. Viņam izdevās arī deldēt Pogačara pārsvaru, kas tāpat bija virs 3 minūtēm.

Pēdējos kilometros bija skaidrs, ka sekotāji Skujiņu nepanāks. Atlika vien noskaidrot, kuru vietu Toms izcīnīs finišā. Pēdējais kilometrs veda kalnā augšā uz Sjēnas pilsētas centru carnikavietis parādīja savas spējas un izcilo raksturu. Ja Van Gilss kāpuma sākumā mēģināja tikt prom no Toma, tad tieši grūtākajā brīdī mūsu braucējs atrada pēdējos spēkus un salauza konkurenta pretestību. Finišs tika sasniegts ļoti augstajā otrajā vietā. Tas ir viens no visu laiku lielākajiem Latvijas sportistu panākumiem profesionālajā riteņbraukšanā.

Uzvarētājam Tadejam Pogačaram (05:19:45) Skujiņš piekāpās par 2 minūtēm un 44 sekundēm. Toms nopelnīja 320 UCI pasaules ranga punktus.

Informācija tiks papildināta....

  +5 [+] [-]

, 2024-03-02 17:51, pirms 2 mēnešiem
Nepārspīlējot - šī gonka ieies pasaules riteņbraukšanas vēsturē! Un fakts, ka abi mūsu džeki bija priekšā visu sacensību laiku norāda uz to, cik sīksti ir latvieši un cik labā formā šī gada sākumā ir gan Krists, gan Toms! Liels prieks par Toma pjedestālu! Un Pogačars, protams, cits līmenis!

     [+] [-]

, 2024-03-02 17:52, pirms 2 mēnešiem
Fantastika! Tālāk jāņem Rubē!

  +1 [+] [-]

, 2024-03-02 18:06, pirms 2 mēnešiem
Žēl, ka olimpiādē tik viens mūsējais var piedalīties...

     [+] [-]

, 2024-03-02 19:19, pirms 2 mēnešiem
Necilvēks

  -1 [+] [-]

, 2024-03-02 19:20, pirms 2 mēnešiem
Super, super! Tā tomēr riteņbraukšana nevis kāds hobiju sports. Un cik cilvēku bija distances malās ! Pogačars vipsār monstrs, bet nu Skujiņš arī izcils.

  +2 [+] [-]

, 2024-03-02 19:56, pirms 2 mēnešiem
Izcils sasniegums, tieši vienas dienas sacīkstes ir tās kur mūsu riteņbraucēji var gūt augstus panākumus. Novēlu Skujiņam uzvarēt kādu, kādu pavasara klasikas sacīksti.

     [+] [-]

, 2024-03-02 21:43, pirms 2 mēnešiem
Fantastisks cīņas spars un neatlaidība vainagojās ar izcilu rezultātu. Apsveicu.

     [+] [-]

, 2024-03-02 22:41, pirms 2 mēnešiem
Tas pēdējais kalns Tomam 🤩 likās jau, ka nebūs un tomēr salauza

     [+] [-]

, 2024-03-03 09:16, pirms 2 mēnešiem
Super....ceru, ka nenobijās un būs turpinājums 💪👍