Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Latvieši Zviedrijā centīsies nostiprināt pozīcijas, startēs arī Matisons

Toms Markss
Toms Markss

Latvieši Zviedrijā centīsies nostiprināt pozīcijas, startēs arī Matisons
Artūrs Matisons
Foto: Ervijs Rītiņš

Sestdien un svētdien Zviedrijas pilsētā Āngelholmā norisināsies Eiropas BMX čempionāta septītās un astotās kārtas sacensības, kurās startēs arī 41 Latvijas sportists. Vīriešu elites grupā uz starta redzēsim arī pārliecinošo Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderi un divkārtējo olimpisko un pasaules čempionu Māri Štrombergu, pērnā gada Eiropas čempionu Edžu Treimani, kā arī Rihardu Veidi un Tomu Mankusu, kurš sekmīgi atlabis pēc traumas. Tikmēr savas pirmās sacensības ārpus Latvijas aizvadīs Artūrs Matisons.

Eiropas BMX čempionātā elites un junioru grupās jau aizvadītas sešas kārtas, pa divām Francijā, Čehijā un Vācijā. Šīs nedēļas nogalē vairāki simti dalībnieki pulcēsies Zviedrijas pilsētā Āngelholmā, lai aizvadītu septītās un astotās kārtas sacensības.

Kupla dalībnieku pārstāvniecība arī Zviedrijas posmos būs Latvijas BMX saimei. Āngelholmas BMX trasē EČ kārtās un „Challange” grupās kopumā startēs 41 latvietis. Vīru elites grupā Zviedrijas posmi mūsu sportistiem būs ļoti svarīgi. Pārliecinošajam kopvērtējuma līderim Mārim Štrombergam uzvaras abos posmos dotu iespēju vēl vairāk palielināt pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem un, uzvarot Rīgas posmos, divkārtējais olimpiskais čempions priekšlaicīgi nodrošinātu arī vēl vienu Eiropas čempiona titulu.

Svarīgas sacensības Zviedrijā solās būt arī pērnā gada Eiropas čempionam Treimanim, kurš šobrīd kopvērtējumā ieņem otro vietu, par pieciem punktiem apsteidzot francūzi Kventinu Kalejronu. Ceturtajā vietā atrodas Rihards Veide, kuru no kārotā trijnieka šķir 27 punkti. Vēl cīņā par medaļām centīsies iesprauksies arī Toms Mankus, kurš traumas dēļ bija spiests izlaist Vācijas posmus un kopvērtējumā atkritis uz septīto vietu. Vīru elites grupā Latviju pārstāvēs arī „Rīgas Favorīts/ RRS” sportists Viesturs Morozs un valmierieši Kristers Lejiņš, kā arī Pekinas Olimpisko spēļu dalībnieks un Eiropas eksčempions Artūrs Matisons.

Sieviešu elites grupā startēs Sandra Aleksejeva, bet junioru konkurencē cīnīsies Kristens Krīgers un Jānis Ērglis. Jāpiebilst, ka Kristens šobrīd kopvērtējumā atrodas augstajā ceturtajā vietā un viņam ir labas iespējas debijas sezonā junioru grupā pacīnīties par medaļām.

Latvijas sportisti kupli pārstāvēti būs arī „Challange” grupās, kur no mūsējiem līdz šim vislabāk veicies Mikusam Strazdiņam, Reino Liepiņam, Gundaram Osim, Vinetai Pētesonei un Ronaldam Rītiņam.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja