Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Jelgavnieki Jonkus un Lānso izcīna godalgas PČ BMX krūzeriem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Jelgavnieki Jonkus un Lānso izcīna godalgas PČ BMX krūzeriem
Foto: LRF

Otrdien Francijas pilsētā Nantē notiekošā pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā pirmajā sacensību dienā lieliski panākumi Latvijas krūzeru sportistiem. M40 – 44 grupā otro vietu izcīnīja Ģirts Jonkus, bet viņa kluba biedrs no “Mītavas kumeļi” Alvis Lānso ieguva trešo vietu.

Sešu dienu garās pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā sacensības otrdien ievadīja krūzeru grupu braucēji. Uz starta dažādās vecuma grupās izgāja 843 krūzeru braucēji. Starp viņiem arī septiņi Latvijas pārstāvji. Jāatzīmē, ka krūzeru sacensībās piedalās sportisti, kuri velosipēdi ir aprīkoti ar 24 collu ratiem (klasiskajiem BMX riteņiem ir 20 collu rati).

Lielos finālus iespaidīgajā konkurencē spēja sasniegt trīs latvieši. M17 – 24 grupā “Silvas ziķeru” braucējs Renārs Auga, M40 – 44 grupā Eiropas čempionāta uzvarētājs Ģirts Jonkus, bet M45 – 49 grupā Alvis Lānso (abi “Mītavas kumeļi”).

Ģirts Jonkus līdz finālam tika visai pārliecinoši. Pēc ceturtās vieta pirmajā priekšbraucienā, sekoja četras uzvaras. Pusfinālā Ģirtam starts nepadevās tik sekmīgs kā iepriekš, tomēr trenera Ulda Balbeka audzēknis kā pēdējais no sava brauciena spēja kvalificēties finālam. Tajā jelgavnieks ilgu laiku sīvi cīnījās ar ASV sportistu Džastinu Vaiku. Finišā viņam otrā vieta, kas ir lielisks panākumus.

Alvis Lānso līdz finālam aizkļuva pēc ļoti sīvām cīņām daļfinālos. Ceturtdaļfinālā Alvim trešā vieta, bet pusfinālā ceturtā. Finālā jelgavnieks bija lielisks un aizraujošā, ļoti skatāmā cīņā izcīnīja trešo vietu. Uzvarēja jaunzēlandietis Dions Ņūtss.

Tikmēr smiltenietis Renārs Auga, kurš reizē arī sekmīgi strādā ar jaunajiem sportistiem kā treneris, finālā ieņēma septīto vietu. Allaž katrā no iepriekšējiem braucieniem “Silvas ziķeru” braucējs bija trešais vai ceturtais.

Trešdien sacensības aizvadīs jaunāko bērnu grupu sportisti. Elites, junioru un U23 grupu sportisti, cīņu par medaļām uzsāks sestdien, bet noslēgs dienu vēlāk. Jau ziņojām, ka Latvju šajā čempionātā pārstāvēs 71 BMX braucējs.

Izmantotie resursi:
https://lrf.lv/bmx/bmx-aktualitates...