Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Rekonstruētajā Silvas trasē tiks aizvadīts “BMX Grand Prix Latvia" piektais posms

Toms Markss
Toms Markss

Rekonstruētajā Silvas trasē tiks aizvadīts “BMX Grand Prix Latvia" piektais posms
"BMX Grand Prix Latvia" kopvērtējuma līderis Rihards Veide

Foto:
Normunds Taims

Svētdien, 28. augustā pulksten 12.00, Smiltenes novada Silvas trasē norisināsies Austrumeiropas prestižākā BMX seriāla "BMX Grand Prix Latvia" piektais posms, kurā savu dalību apstiprinājuši virkne Latvijas labāko braucēju, kā arī dalībnieki no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas un Baltkrievijas.

"BMX Grand Prix Latvia" Smiltenes posma sacensības norisināsies 17 dažādās vecuma un meistarības grupās. Elites un junioru vecuma grupu sacensībām piešķirta Starptautiskā riteņbraukšanas (UCI) piektā kategorija, kas nozīmē, ka šo divu grupu sportisti sacentīsies par vērtīgajiem UCI punktiem.

Sacensību galvenā intriga neapšaubāmi būs elites grupas cīņas. Savu dalību jau apstiprinājis šī gada Latvijas čempions, Eiropas vicečempions, Pasaules ranga Top 20 braucējs, kā arī "BMX Grand Prix Latvia" trešā posma uzvarētājs valmierietis Edžus Treimanis. Tāpat uz starta izies vēl divi sacensību seriāla posmu uzvarētāji Kristers Lejiņš un Rihards Veide. Diemžēl trasē neredzēsim Pekinas Olimpisko spēļu pusfinālistu Artūru Matisonu, Saldus posma uzvarētāju Tomu Mankusu, kā arī Pasaules jaunatnes Olimpisko spēļu finālistu Kristeru Taimu, kuri guvuši traumas Pasaules kausa posmā jaunajā Londonas olimpiskajā trasē.

Kopvērtējumā pēc aizvadītajiem četriem posmiem vadībā ar izcīnītajiem 84 punktiem atrodas "MŠA/ Ventspils Spars" pārstāvis Veide, no kura tikai par četriem punktiem atpaliek Lejiņš. Treimanis, nestartējot vienā no posmiem, ar 69 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

Galvenais jaunums Smiltenes posmā būs tas, ka vienā konkurences grupā sacentīsies juniori un B 16 sportisti. Šajā apvienotajā grupā par galveno favorītu tiek uzskatīts "MŠA/ Rīgas Favorīts" pārstāvis Kristaps Vinters. Uz starta neredzēsim Vintera galveno konkurentu Klāvu Lisovski, tomēr nopietnu pretestību viņam izrādīs kopvērtējuma vicelīderis Matīss Priede ("Ventspils Spars"), kā arī jelgavnieks Roberts Bāriņš. No 16 gadīgajiem zēniem vislielāko konkurenci junioriem var izrādīt mājinieks Jānis Ērglis ("Silvas Ziķeri"), kā arī rīdzinieks Gustavs Pētersīlis.

Šajā vasarā jaunu veidolu ieguvusi Silvas trase, kas ir viena no senākajām šobrīd funkcionējošajām BMX trasēm Latvijā. Pateicoties Eiropas Savienības struktūrfondiem, atjaunots starta kalna segums, virāžu segumu tagad klāj asfalts, kā arī vairākās vietās izmainīts trases profils. Jāpiebilst, ka dienu pirms Smiltenes sacensībām daudzi vadošie Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Igaunijas sportisti sacentīsies Baltijas kausa posmā Igaunijas pilsētā Tartu.

Izmantotie resursi:
Ģirts Kātiņš (BMX kluba "Silvas Ziķeri prezidents)