Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Treimanis izcīna trešo vietu pasaules kausa "time trial" sacensībās

Treimanis  izcīna trešo vietu pasaules kausa "time trial" sacensībās
Edžus Treimanis
Foto: www.formulabmx.lv

Piektdienas vakarā Anglijas pilsētā Mančesterā ar time trial, jeb individuālajiem braucieniem, startēja pasaule kausa sezona BMX superkrosā. Lielisku panākumu time trial sacensībās sasniedza Latvijas BMX braucējs Edžus Treimanis, kurš izcīnīja augsto dalīto trešo vietu, kas ir arī viņa karjeras labākais sasniegums šajā disciplīnā. Rīt gaidāmajām pamatsacensībām kvalificējās arī Rihards Veide un Toms Mankuss.

Jaunā pasaules kausu sezona BMX Superkrosā startēja futbola lielpilsētā Mančesterā. BMX superkross, atšķirībā no klasiskā BMX izceļas ar augsto starta kalnu, garajiem trampalīniem un lielākiem ātrumiem. Jāpiebilst, ka arī pasaules čempionāts un Olimpiskās spēles notiek superkrosa trasēs. Mančesterā sieviešu un vīriešu elites grupu dalībnieki sacentās slēgtajā trasē.

Latviju Mačesterā pārstāv četri braucēji – olimpieši Edžus Treimanis un Rihards Veide, saldinieks Toms Mankuss un juniors Kristens Krīgers, kuram šī bija debija, startējot ar elites sportistiem.

Piektdienas pēcpusdienā norisinājās individuālais, jeb time trial brauciens, kurā par 64 vietām pamatsacensībās cīnījās vairāk, kā 150 elites grupas braucēji. Pirmo 16 vietu ieguvēji vakarā sacentās arī time trial superfinālā. Tajā no Latvijas braucējiem izdevās iekļūt pērnā gada Eiropas čempionam Edžum Treimanim, kurš uzrādīja septīto labāko rezultātu. Sestdien gaidāmajām pamatsacensībām kvalificējās arī Rihards Veide, kuram 39. vieta un Toms Mankuss, kurš uzrādīja 54. ātrāko rezultātu. Nedaudz līdz iekļūšanai pamatsacensībās pietrūka mūsu jaunajam sportistam Kristenam Krīgeram, kurš ierindojās 87. vietā.

Superfinālā Edžum Treimanim izdevās lielisks brauciens. Valmierietis distanci veica bez jebkādas aizķeršanās un uzrādīja dalītu trešo labāko rezultātu, kas ir viņa labākais sasniegums pasaules kausa posmu individuālā brauciena sacensībās. Par superfināla uzvarētāju kļuva mājinieks Laims Filips, bet otrajā vietā ierindojās kanādietis Torijs Naijhaugs. Vienāds rezultāts ar Treimani bija arī slavenajam ASV sportistam Konoram Fildam.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


, 2013-04-19 23:47, pirms 11 gadiem
IVO LAKUČS !!!! EDZHA arī malacis
, 2013-04-20 02:54, pirms 11 gadiem
!!!
, 2013-04-20 09:59, pirms 11 gadiem
Vaaau, šitaias ir tiešām iespadīgi! Edžus izskatās kārtīgi sagatavojies sezonai. Par Edžu finālā!
, 2013-04-20 23:57, pirms 11 gadiem
Edzus rulleeeeeeeee! Prieks, ka labi sacis lielo sezonu - Gooooooooo!!!
Ernests Zēbolds. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Zēboldam nedaudz pietrūkst, lai OS kvalifikāciju BMX frīstailā turpinātu finālā

LETA. Latvijas sportists Ernests Zēbolds piektdien Šanhajā 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā BMX frīstailā "park" disciplīnā nepārvarēja atlasi, paliekot pirmais aiz kvalifikācijas barjeras.
Kristens Krīgers
Foto: Nico van Dartel

Latvijas čempionāta klašu sportisti uzsāk UCI BMX PČ

Piektdien no pulksten 20:45 pēc Latvijas laika ASV pilsētā Rokhilā startē 2024. gada UCI BMX Pasaules čempionāts elites, U23 un junioru grupu sportistiem. Sacensību tiešraide no astotdaļfināliem būs pieejama “Eurosport Player”.
Adelīna Kārkliņa (otrajā vietā)
Foto: Nico van Dartel

Kārkliņa izcīna trešo vietu UCI BMX Challange pasaules čempionātā

Vēlā piektdienas vakarā ASV pilsētā Rokhilā notiekošajā UCI BMX Challange pasaules čempionātā pirmo godalgu Latvijai izcīnīja BMX kluba “Valmiera” sportiste Adelīna Kārkliņa, kura guva trešo vietu meiteņu G16 vecuma grupā. Sacensības negaisa dēļ tika pārtrauktas pēc priekšbraucieniem, rezultātus nosakot pēc trīs braucieniem.