Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Septembra beigās "Madonas kauss" BMX

Jānis Celmiņš

Sestdien, 26. septembrī, plkst. 14.00 tiks dots pirmais starts BMX sacensībām "Madonas kauss" Latvijas jaunākajā BMX trasē Madonā, kuras organizē Māra Štromberga aģentūra un Madonas novada dome.

Vēl joprojām, Madonas jaunajā BMX trasē notiek būvniecības darbi - tiek bruģēts Latvijā augstākais un ātrākais BMX starta kalns. Nākamgad asfaltēšanu piedzīvos arī trases virāžas, un tiks veikti vēl dažādi uzlabošanas darbi. Bet jau nākamās nedēļas nogalē šeit norisināsies pirmās sacensības. Jāsaka, ka Madonas novadā un rajonā jau ir sava BMX vēsture, jo savulaik BMX trase un klubs bija Mārcienas pagasta centrā, bet pāris gadus atpakaļ, Jaunatnes iniciatīvu centrs Kalsnavas pagastā atbalstīja nelielas treniņu un aktīvās atpūtas BMX trases izveidi, kurā pat notikušas nelielas vietēja mēroga sacensības.

Protams, ka Madonas jaunās trases atklāšanas sacensību gadījumā mērogi būs lielāki, jo tiek aicināti ne tikai visi Latvijas BMX sportisti, bet arī pārstāvji no kaimiņvalstīm, kas tradicionāli pagodina ar savu dalību Latvijas čempionāta posmos.

Pie viena tiks "nošauts vēl viens zaķis", jo Jelgavas trases novēlotās rekonstrukcijas un Cēsu trases likvidācijas dēļ nav bijis iespējams sarīkot sezonas noslēguma sacīkstes, kuras tradicionāli notiek septembra vidū.

Izmantotie resursi:
bmxlatvia.com