Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štrombergs: "Konkurence audzina nākamos olimpisko spēļu dalībniekus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Štrombergs: "Konkurence audzina nākamos olimpisko spēļu dalībniekus"
Māris Štrombergs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs uzskata, ka Latvijas čempionātā sasniegtais dalībnieku rekords apliecina šī sporta veida attīstīšanos. Par to vēsta Valmieras sporta klubs.

Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Valmieras novada ''Avotu'' BMX trasē ar jaunu dalībnieku rekordu tika aizvadīts Latvijas BMX čempionāts, kur par čempioniem kļuva Rinalds Kārkliņš ("MŠA/Valmieras puikas") un Vineta Pētersone ("Silvas ziķeri/AKSCC Valmiera").

"Latvijas BMX kā sporta veids joprojām attīstās un aug, ko apliecina rekordlielais 411 dalībnieku skaits 2021. gada nacionālajā čempionātā. Šāda konkurence audzina nākamos olimpisko spēļu dalībniekus un uzvarētājus, ja vien viņi paši spēs saglabāt disciplīnu, darba ētiku un īsto attieksmi,” pēc notikušajām valsts meistarsacīkstēm atzina divkārtējais olimpiskā zelta ieguvējs Māris Štrombergs. "Protams, viņi visi nekļūs par elites sportistiem, un uzskatu, ka tas arī nav svarīgākais - katrs gads sportā tam mazajam puikam vai meitenei iedod kaut ko jaunu, jo BMX ir neprognozējams un māca tikt galā ar ļoti dažādām situācijām, kas savukārt veido vērtīgu dzīves pieredzi."

Sacensību otrajā dienā sportisti cīnījās par Valmieras novada kausu. “Salīdzinoši neilgā laika posmā esam izauguši par ceturto skaitliski lielāko BMX klubu Latvijā ar 60 aktīviem tā biedriem, no kuriem 50 piedalījās aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajās sacensībās. No sirds priecājos par katra bērna sasniegtajiem rezultātiem un izaugsmi, ar kuriem esam strādājuši kopš viņu pirmās dienas BMX. Malači, ļoti lepojos. Ticu, ka esam ceļā uz lieliem sasniegumiem,” saka “MŠA/Valmieras puikas-VBSS” kluba treneris Kristers Taims.

Šī kluba treneris Ivo Lakučs: “Esam auguši ne tikai skaitliski, bet arī meistarībā un izpratnē, ko nozīmē BMX. Man bija prieks skatīties, ka puikas un meitenes precīzi spēj izpildīt taktiskos plānus un tā atmaksājās treniņos ieguldītais darbs. Esam uz pareizā ceļa, un tā jāturpina. Sports veido cilvēku, sakārtojot pamatvērtības, un treneru darbs ir censties uzturēt to degsmi, ko šajos mazajos puikās un meitenēs redzējām trasē. Tad būs arī rezultāti.”

Izmantotie resursi:
BMX klubs "Valmieras puikas"