Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Neilands "Criterium du Dauphine" noslēdz 25. pozīcijā, Skujiņš izstājas

Agris Suveizda

Neilands "Criterium du Dauphine" noslēdz 25. pozīcijā, Skujiņš izstājas
Krists Neilands. Foto: imago/Photo News/Scanpix

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands svētdien UCI Pasaules tūrē iekļauto daudzdienu velobraucienu "Criterium du Dauphine" noslēdza kopvērtējuma 25. pozīcijā, savukārt Toms Skujiņš pēdējā posmā izstājās.

Astoņu dienu sacensības svētdien noslēdzās ar 160,6 kilometrus garu distanci ar vienu trīs un trīs pirmās kategorijas kāpumiem, pēdējo no tiem finišā.

Pēc pēdējo kilometru atrāviena cīņa par uzvaru aizritēja starp diviem riteņbraucējiem, spānim Karlosam Rodrigesam ("Ineos Grenadiers") pārspējot amerikāni Mateo Jorgensenu ("Visma| Lease a Bike"), kurš noslēgumā centās apdraudēt slovēņa Primoža Rogliča ("Bora-hansgrohe") uzvaru kopvērtējumā. Abi finišēja četrās stundās 18 minūtēs un divās sekundēs, bet 15 sekundes vēlāk sacensības beidza Neilanda komandas biedrs kanādietis Dereks Džī ("Israel - Premier Tech").

Rogličs Jorgensenam zaudēja 48 sekundes, amerikānim iegūstot vēl sešas bonusa sekundes par finišu otrajā vietā, taču ar to nebija gana, lai izrautu uzvaru kopvērtējumā. Neilands finišēja trīs minūtes un 37 sekundes pēc uzvarētāja, kas deva 23.vietu, savukārt Skujiņš ("Lidl-Trek") izstājās. Sestdien pirms priekšpēdējā posma izstājās arī Emīls Liepiņš ("dsm-firmenich PostNL"), kurš cieta ceturtdien notikušā etapa kritienā.

Kopvērtējumā Rogliču un Jorgensenu šķīra astoņas sekundes, bet 36 sekundes atpalika Džī. Neilands zaudēja 23 minūtes un desmit sekundes, iekrājot 20 UCI punktus. "Criterium du Dauphine" ir vienas no iesildošajām sacensībām prestižajam "Tour de France". Šis velobrauciens pirmoreiz tika aizvadīts 1947. gadā. Pērn uzvaru svinēja dānis Jonass Vingegors.

Izmantotie resursi:
LETA