Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Pedraudzis izcīna panākumu Ziemeļvalstu čempionātā BMX junioru grupā

Agris Suveizda

Pedraudzis izcīna panākumu Ziemeļvalstu čempionātā BMX junioru grupā
Kārlis Pedraudzis
Foto: Publicitātes

LETA. Latvijas BMX riteņbraucējs Kārlis Pedraudzis nedēļas nogalē Somijā uzvarēja Ziemeļvalstu čempionātā junioru grupā, kamēr pieaugušo konkurencē Mikus Dāvis Strazdiņš izcīnīja piekto vietu.

Šīs sacensības bija vienas no pirmajām Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībām. Kvalifikācija Olimpiādei sākās līdz ar 1.augustu un ilgs līdz 2024. gada pasaules čempionātam. Šajā laika posmā sportistiem ir svarīgi gūt UCI punktus sev un nācijai ne tikai pasaules un Eiropas čempionātos, bet arī Pasaules kausa posmos, HC un C1 kategorijas sacensībās.

Vīriešu elites grupā uzvarēja pasaules eksčempions Silveins Andrē no Francijas, bet otrajā vietā ierindojās Šveices sportists Sedriks Butī. Strazdiņš (“Tālava/ VSS”), atpaliekot no uzvarētāja nedaudz mazāk kā piecas sekundes, ieņēma piekto vietu, par ko nopelnīja 55 UCI ranga punktus.

Tikmēr junioru vecuma grupā Pedraudzis bija ātrākais, apsteidzot sešus konkurentus un tiekot pie 25 UCI ranga punktiem. Vēl junioru grupā piekto vietu izcīnīja Dāvis Jānis Elbrets, pievienojot vēl 14 UCI ranga punktus.

Izmantotie resursi:
LETA