Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Sestdien Valmieras novada ''Avotos'' notiks LČ BMX riteņbraukšanā

Toms Markss
Toms Markss

Sestdien Valmieras novada ''Avotos'' notiks LČ BMX riteņbraukšanā
Latvijas čempionāts BMX jau šīs nedēļas sestdienā.
Foto: Sanda Balode

Sestdien Valmieras novada ''Avotu'' BMX trasē norisināsies Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā. Valsts čempioni tiks noskaidroti kopumā 24 vecuma un meistarības grupās. Sacensību sākums pirmajam blokam gaidāms pulksten 11:00, bet otrā bloka dalībnieki startus uzsāks ap pulksten 15:00.

''Avotu'' trase ir viena no senākajām aktīvajām BMX būvēm Latvijā. Šeit iepriekš norisinājušies arī Eiropas čempionāta posmi, kā arī citas starptautiskas sacensības. ''Avotu'' trasē ir arī pirmā Latvijā ar astoņus metrus augsto superkrosa starta kalnu. Ikdienā šajā trasē saimnieko Valmieras novada BMX klubs ''Tālava''.

Tieši ''Tālavas'' klubam šogad uzticēts rīkot gada prestižākās pašmāju līmeņa sacensības – Latvijas čempionātu. Sacensības norisināsies šīs nedēļas sestdienā, 7. augustā. Turpinot šī gada kārtību, arī Latvijas čempionāts norisināsies divos sacensību blokos.

Pirmajā blokā, kas sāksies pulksten 11:00, par čempiona titulu sacentīsies jaunāko grupu zēnu un meiteņu (līdz 10 gadiem), kā arī krūzeru grupu braucēji. Tikmēr no pulksten 15:00 otrā bloka sacensības uzsāks jaunatnes grupu (no 11 gadiem) sportisti, kā arī junioru, elites un amatieru kategoriju braucēji.

Papildus intrigu iedos arī tradicionālais klubu vērtējums. Pērn lielo kausu ieguva Jelgavas klubs ''Mītavas kumeļi'', kas no čempionu troņa gāza iepriekšējo gadu uzvarētājus “BMX Rīga”. Paliek aktuāls jautājums – kurš klubs uzvarēs šajā gadā?

Vīru elitē galvenais favorīts uz uzvaru būs ''Mītavas kumeļi/ AKSSC Valmiera'' pārstāvis Kristens Krīgers, kurš pērn sīvā cīņā atzina Helvija Babra pārākumu. Šogad olimpietis Babris čempiona titulu neizstāvēs. Sīvāko konkurenci Krīgeram sola izrādīt – Niks Rožukalns un Mikus Strazdiņš.

Svētdien turpat ''Avotos'' norisināsies ''Tālavas'' kluba rīkotās Valmieras novada kausa un ''Valdeko'' kausa komandām sacensībās.

Izmantote resursi:
lrf.lv