Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

''Vuelta a Espana'' 16. posmā trešo reizi šī gada tūrē uzvar Jākobsens

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Vuelta a Espana'' 16. posmā trešo reizi šī gada tūrē uzvar Jākobsens
Fabio Jākobsens. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Nīderlandes riteņbraucējs Fabio Jākobsens otrdien svinēja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 16.posmā, šā gada sacensībās uzvarot jau trešajā posmā, bet kopvērtējumā vadību saglabāja norvēģis Ods Kristians Eikings ("Intermarcha - Wanty - Gobert Matariaux").

"Deceuninck - Quick Step" pārstāvis uzvarēja savā 25.dzimšanas dienā. Pēc otrdienas sacensībām viņš vēl vairāk nostiprinājās sprinteru vērtējuma galvgalī.

Lielās grupas finišā nīderlandietis apsteidza "BORA - Hansgrohe" braucēju no Beļģijas Žordi Mēusu un "UAE-Team Emirates" pārstāvi itāli Mateo Trentinu.

Eikings pārsteidzoši joprojām saglabā vadību kopvērtējumā. Viņš par 54 sekundēm apsteidz francūzi Gijomu Martēnu ("Cofidis, Solutions Credits") un par minūti un 36 sekundēm - pagājušā gada čempionu slovēni Primožu Rogliču ("Team Jumbo-Visma"). Eikings sacīja, ka otrdienas sacīkšu sākumā juties noguris pēc pirmdienas atpūtas, kurā viņš "visu dienu gulēja", ņemot vērā smago trešdienas posmu.

"Finišs pie Kovadongas ezeriem būs patiešām izšķirošs kopvērtējumam, un rīt jau no starta būs patiešām smagas sacensības," sacīja 26 gadus vecais universālais braucējs.

Jakobsens savu pēdējo uzvaru izcīnīja ciemos atbraukušā komandas izpilddirektora acu priekšā. "Dzimšanas diena vienmēr ir laba diena, bet esmu augstāk par mēnesi ar šo uzvaru. Kāpienā kritu, puiši mani gaidīja, nogādāja atpakaļ peletonā, un es uzvarēju sacensībās," teica laimīgais uzvarētājs. "Varu uzvarēt vienīgi īsā, ātrā sprintā. Pārējo šodien izdarīja pārējie komandas biedri," sacīja Jākobsens.

Nīderlandes sprinterim ar zaļo "sprinta karaļa" krekliņu mugurā tagad ir 250 punkti, bet Trentins ieņem otro vietu ar 123 punktiem. Savukārt kopvērtējuma līderis Eikings bilda, ka "jūtos labi, nekad neesmu bijis tik labā formā".

Čempiona titula aizstāvis Rogličs labas iespējas uzvarēt saglabā pēdējā sacensību dienā, kad notiks 33,8 kilometrus garās individuālās sacensības, jo ir olimpiskais čempions šajā disciplīnā.

Sekotājiem - spānim Enrikam Masam (+2:11), kolumbietim Migelam Anhelam Lopesam (+3:04) no "Movistar" komandas un "Ineos Grenadiers" braucējam kolumbietim Eganam Bernalam paliek 17. un 18.posms, lai mēģinātu apsteigt slovēni.

Trešdien velobraucēji mēros 185,8 kilometrus ar vienu trešās, diviem pirmās kategorijas kāpumiem un augstākās kategorijas kāpumu finišā ceļā uz Kovadongas ezeriem. Šogad pēdējā no lielajām tūrēm finišēs 5.septembrī Santjago de Kompostelā.

Izmantotie resursi:
LETA