Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pirmajā septembrī startē "Vuelta"

Pirmajā septembrī Spānijā, Vigo pilsētā sāksies prestižais velobrauciens "La Vuelta a España". Ieskatīsimies nākamajās trijās nedēļās gaidāmajos notikumos šī brauciena kontekstā.

Pirmo reizi "Vuelta" notika 1935. gadā un toreiz 50 braucēji 14 posmos veica 3411 kilometrus garu ceļu. 2007. gadā, tas ir - šogad, braucienā piedalīsies 22 komandas, katrā pa deviņiem braucējiem. Starts velobraucienam paredzēts Spānijas ziemeļ-rietumu pilsētā Vigo un tas no pirmā līdz divdesmit trešajam septembrim vīsies pa Spānijas ceļiem 3291 kilometra garumā, sadalīts divdesmit vienā posmā.

Sestdien pirmā posma starts, tātad visa velobrauciena starts, paredzēts pilsētā, kas atrodas Galīcijā, vienā no septiņpadsmit Spānijas autonomajiem apgabaliem. Pirmie trīs posmi paredzēti kā līdzenie, bet organizatori paredzējuši, ka jau ceturtajā posmā mēs varētu uzzināt, kas ir spēcīgākie, jo iecerēts pirmais "smagais" posms. Šajā ceturtajā posmā desmit kilometru garā trases posmā paredzēts uzbraukt par veselu kilometru augstāk virs jūras līmeņa, un tas viss pašā finišā. Tūrē būs arī divi individuālie braucieni. Savukārt pēdējā posma finišs paredzēts galvaspilsētā Madridē, kā katru gadu. Tur arī kronēs 62. "Vuelta" uzvarētāju.

2006. gadā velobraucienā uzvarēja Kazahstānas pārstāvis Aleksandrs Vinokurovs. Šogad neviens no pagājušā gada pirmā trijnieka nestartē - ne Vinokurovs, ne Alehandro Valverde, ne Andrejs Kašečkins.

Interesanti, ka pagājušajā gadā tikai piektajā posmā izstājās pirmie braucēji. Devītajā posmā ar visneparastāko, taču saprotamu iemeslu izstājās vācietis Bernards Kols - viņam bija jāapmeklē Jana Ulriha kāzas. Pavisam no 189 startējušajiem 134 sasniedza finišu.

2005. gadā uzvarēja Roberto Erass, bet tika diskvalificēts un uzvaru atdeva Denisam Menšovam.

Izmantotie resursi: www.lavuelta.com

  -1 [+] [-]

, 2007-08-31 23:54, pirms 17 gadiem

Rīt vinnēs Bonens. Tikai prognoze.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-01 18:33, pirms 17 gadiem

Tikko beidzās pirmais posms, bija grupas finišs, galvgalī visi sprinteri, uzvarēja Bennati, otrais Freire, 3ais Petak.i, Bonens tikai piektais

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja