Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Flandrijas Tūrē triumfē Kančelara, Smukulis un Saramotins nefinišē

Flandrijas Tūrē triumfē Kančelara, Smukulis un Saramotins nefinišē
Fabians Kančelara finiša taisnē, izcīnot otro uzvaru Flandrijas tūrē.
Foto: www.abc.es

Beļģijā notiekošajā prestižajā "Tour of Flanders" šosejas riteņbraukšanas viendienas sacensībās pārliecinošu uzvaru izcīnīja "RadioShack Leopard" līderis Fabians Kančelara. Savu komandu sastāvos startēja arī divi Latvijas sportisti - Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins.

Flandrijas tūre, kurā sportistiem ierasti daļa distances jāveic pa bruģētu ceļu, tiek uzskatītas par visnozīmīgākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām Beļģijā un līdzās Francijā notiekošajam "Parīze-Rubē" var nodēvēt arī par prestižāko viendienas velobraucienu visā pasaulē. Svētdienas sacensībām tika pieteikti 258 riteņbraucēji, to skaitā arī mūsu Aleksejs Saramotins no "IAM Cycling" un Gatis Smukulis no "Team Katusha".

Uzvaru izcīnija viens no sacensību favorītiem Fabians Kančelara ("RadioShack Leopard"), apsteidzot savu sīvāko konkurentu Petru Saganu ("Cannondale") vairāk par gandrīz pusotru minūti, kas sprinta spurtā pieveica beļģi Jurgenu Rūlendsu ("Lotto Belisol"). Tieši šī trijotne bija vadībā distances pēdējos 50 kilometrus. Kančelara, neņemot vērā pārliecinošo handikapu (vismaz pusminūti), tikai kāpināja tempu un pat pēc veiktiem 250 km brauca ar ļoti lielu ātrumu (50 km/h).

Neierasti ilgi turējās cieši pamatgrupa, tikai distancēs beigās, pēc priekšpēdējā kāpinājuma Gerārdsbergenā, peletons sadalījās. Izveidojās neliela grupa, kas cīnījās par ceturto vietu finiša sprintā. Šeit spēcīgākais izrādījās Gata Smukuļa komandas biedrs Aleksandrs Kristofs, apsteidzot tādus vīrus kā Silvans Šavanels, Oskars Gatto un Henrihs Hauslers, savukārt "Team Katusha" vienības līderis Luka Paolīni, ilgi turoties pamatgrupas beigās, tā arī nespēja spēcīgi uzbrukt un neiekļuva pat piecpadsmit labāko vidū.

143 sacensības dalībniekiem dažādu iemeslu dēļ (kritieni, nepārvarami kāpumi, lauzti braucamrīki) sarežģītā trase bija nepārvarama, finišu nesasniedzot, tai skaitā Latvijas riteņbraucējiem Gatim Smukulim un Aleksejam Saramotinam.

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-31 16:03, pirms 11 gadiem
dale rakstīja: Kaa iet pashlaik latvieshiem?
Mūsējie sēž pelotonā (pamatgrupā), jāmēģina skatīties, kad rāda tuvplānus. Saramotinam 218. nr., Smukulim 98.

     [+] [-]

, 2013-03-31 16:21, pirms 11 gadiem
Saramotins bija atrāvies no pamatgrupas, bet apēda viņu. Līdz līderu grupai 30 sek.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-31 22:25, pirms 11 gadiem
Aga, afolbīns apdzina asperīnu. Jau būtu laiks tūrēs taisīt pitsstopus ar gultām un sistēmas stabiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 01:45, pirms 11 gadiem
Buivols rakstīja: Aga, afolbīns apdzina asperīnu. Jau būtu laiks tūrēs taisīt pitsstopus ar gultām un sistēmas stabiem.
Nu, nu. Sitas tomer nav 3 nedelu brauciens. Vienai dienai un 250 km var satreneties ari loti pareiza un dabiska cela. Cancelaram tomer ir vagons pieredzes sajas sacensibas, kur galvenais ir zinat pirms kura kalna but grupas prieksgala, jo celi ir sauri un jabut uzmanigam visu laiku. To pierada ari it ka nevainiga Tom Boonen izstasanas jau pec 19 km del kritiena. Ta ka Cancelaras uzvara nav nekads dizais parsteigums.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 02:02, pirms 11 gadiem
Kur raksta autors pelatona Smukuli ieraudzija?

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 02:08, pirms 11 gadiem
Ir loti viegli nefiniset ja nestarte .Vina vieta starteja Marcus Haler

  -1 [+] [-]

, 2013-04-01 02:25, pirms 11 gadiem
SteveDavis rakstīja: Ir loti viegli nefiniset ja nestarte .Vina vieta starteja Marcus Haler
Starta protokolā Gatis bija. Nekādas informācijas UCI vai pašu sacensību lapās nebija. Neredzot Gati finiša sarakstā, padomāju, ka kļūda ir finiša protokolā nevis starta.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 02:48, pirms 11 gadiem
Ronde VanVlandren lapa bija istais starta protokols .Cyclinga tikai provisinal bez updeita. Man jau pedeja taisne likas ka Paolini pedeja taisne bija par vilcienu Kristofam ,tapec Kristoffs ceturtais .

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 03:06, pirms 11 gadiem
Orientieris rakstīja: Nu, nu. Sitas tomer nav 3 nedelu brauciens. Vienai dienai un 250 km var satreneties ari loti pareiza un dabiska cela. Cancelaram tomer ir vagons pieredzes sajas sacensibas, kur galvenais ir zinat pirms kura kalna but grupas prieksgala, jo celi ir sauri un jabut uzmanigam visu laiku. To pierada ari it ka nevainiga Tom Boonen izstasanas jau pec 19 km del kritiena. Ta ka Cancelaras uzvara nav nekads dizais parsteigums.
un vagons ar ripām

  +2 [+] [-]

, 2013-04-01 12:04, pirms 11 gadiem
Tikko atpakal Riiga no Belgijas! Wow! Pabiju Kwaremont ciemata. Redzeju legendaro Oude de Kwaremont. Ka fano Belgi, tas ir jaredz. Vinus var salidzinat ar musu hokeja faniem. Fabians vienkarsi skaistulis. Gatis nebrauca, vins, acimredzot, vel nav atguvies no kritiena. Motju redzeju vel pelotona asten kad 2 reizi brauca Oude de Kwaremont! Bija forsi!

     [+] [-]

, 2013-04-01 13:01, pirms 11 gadiem
buzz rakstīja: Tikko atpakal Riiga no Belgijas! Wow! Pabiju Kwaremont ciemata. Redzeju legendaro Oude de Kwaremont. Ka fano Belgi, tas ir jaredz. Vinus var salidzinat ar musu hokeja faniem. Fabians vienkarsi skaistulis. Gatis nebrauca, vins, acimredzot, vel nav atguvies no kritiena. Motju redzeju vel pelotona asten kad 2 reizi brauca Oude de Kwaremont! Bija forsi!
Malacis.Es labak izveletos pasedet Rubee treka nakamnedel,bet ta jau gaumes lieta

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 15:04, pirms 11 gadiem
SteveDavis rakstīja: Malacis.Es labak izveletos pasedet Rubee treka nakamnedel,bet ta jau gaumes lieta
Izvēlējos Oude de Kwaremont tāpēc, ka šogad braucēji tur brauca trīsreiz. Plus pa Ronse ban turpat blakus viņi brauca divreiz. Tā kā bija iespēja 5 reizes vērot pelotonu. Visi gaidīja, ka daudz kas izšķirsies tieši šeit un Paterbergā. Tā arī sanāca. Starp Ronse Ban un Oude de Kwaremont bija uzstādīts milzīgs ekrāns, kur varēja sekot līdzi gonkai. Arī Kwaremont centrā pie baznīcas bija uzstādīti divi lieli ekrāni.
';

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 15:14, pirms 11 gadiem
Bildes ';

     [+] [-]

, 2013-04-01 16:06, pirms 11 gadiem
Tas pierada,ka ritenbrauksana nav tikai Grand Tour. Brugee visa pilseta bija uz ielam. Vismaz pa televizoru ta skita