Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Zemgales kausa" riteņbraukšanā pirmajā posmā uzvar junioru čempions un jubilārs Skrapcis

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Zemgales kausa" riteņbraukšanā pirmajā posmā uzvar junioru čempions un jubilārs Skrapcis
Jēkabs Olivers Skrapcis. Foto:Ieva Romaško.

Ar posmu Tērvetes apkaimē iesācies tradīcijām bagātais daudzdienu velobrauciens junioriem “Zemgales” kauss, kas vienlaikus ir arī Latvijas čempionāts daudzdienu braucienā. Pirmajā posmā uzvaru svinēja Latvijas junioru čempions, šogad pilngadību sasniegušais Jēkabs Olivers Skrapcis (“MSĢ/ VeloLifestyle Smiltenes BJSS”).

RSK “Tandēms” rīkotajā “Zemgales kauss” velobraucienā šajā gadā startē sešu valstu riteņbraucēji. Pārstāvēti Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Polijas un pirmo reizi arī Gruzijas riteņbraukšanas klubi. Organizatori trīs sacensību dienās parūpējušies par četriem etapiem Dobelē un tās apkaimē.

Pirmajā posmā vairāk nekā 60 tūrē startējošie velosportisti sacentās 100 kilometru garajā distancē, veicot divus 50 kilometru garos apļus ar startu un finišu Tērvetē. Trase veda cauri Zaļeniekiem, Bramberģei, Kroņaucei un Glūdai.

Posms iesākās ļoti aktīvi. No latviešiem pamanāmākie uzbrukumos bija Olivers Jēkabs Skrapcis (“MSĢ/ VeloLifestyle Smiltenes BJSS”), Klāvs Milčs un Krišjānis Lejiņš (“Dobeles dzirnavnieks FeelFree/ Dobeles SS”). Spēcīgu konkurenci latviešiem piedeva Igaunijas junioru izlases sportisti ar Baltijas čempionu Ronu Roonī un Oliveru Matiku priekšgalā.

Izšķirošs izrādījās trīs braucēju atrāviens, sākoties pēdējiem 20 kilometriem. Starp diviem igauņiem - Sebastianu Supī no “CFC” un Mikam Madisonam no Pērnavas kluba bija arī Jēkabs Olivers Skrapcis. Trio sekmīgi sastrādājās ātri iekrājot vairāku minūšu pārsvaru. Taktiskā finiša cīņā vispirms Skrapcis likvidēja Supī uzbrukumu, bet beigās uzbruka pats un pārsvaru nosargāja. Savā 18. dzimšanas dienā smiltenietis izvirzīja nopietnas pretenzijas cīņā par uzvaru kopvērtējumā.

Pirms finiša no peletona aizmuka vēl viena grupiņa ar diviem latviešiem tajā – Klāvu Milču un viņa komandas biedru, dobelnieku Valteru Tamu.Milčam posmā piektā vieta (+00:01:01), bet Tamam desmitā pozīcija (+00:01:22). Lielā grupa finišēja 3 minūtes un 58 sekundes aiz līderiem.

Piektdien pulksten 10:00 Kroņaucē gaidāms 80 kilometru grupas brauciens, kam pulksten 17:00 sekos 10 kilometru individuālais brauciens.

Tikmēr ap pulksten 12:30 Kroņaucē tiks dots starts Latvijas U14 vecuma grupas čempionātam.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija