Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Sorokinam godalgas sacensībās Igaunijā un Latvijā, Smirnovam desmitnieks Vācijā

Andrejs Siliņš

Sorokinam godalgas sacensībās Igaunijā un Latvijā, Smirnovam desmitnieks Vācijā
Dmitrijs Sorokins
Foto: Igo Japiņa sporta aģentūras

Nedēļas nogalē tika aizvadītas vairākas riteņbraukšanas sacensības gan pašmājās, gan arī tuvākajā apkārtnē. Lielisku sniegumu Baltijas mēroga MTB sacensībās turpināja demonstrēt „Rietumu – Delfin” riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins, kurš izcīnīja otro vietu „Samsung Estonian cup” MTB maratonā Otepē un triumfēja „Vivus MTB” maratona posmā Smiltenē.

Ne tikai pie mums, bet arī ziemeļu kaimiņos Igaunijā, pilnā sparā rit kalnu divriteņu sacensību sezona. Aizvadītās nedēļas nogalē sportiskajā Otepes pilsētā norisinājās „Samsung Estonian cup” ceturtais posms, kurā startēja arī virkne Latvijas riteņbraucēju, kā arī „Rietumu – Delfin” pārstāvji Dmitrijs Sorokins, Pēters Prūss un Pēters Tarvis.

Sorokinam izdevās veiksmīgas sacensības, jo distances laikā viņš, kopā ar „Alpha Baltic/ Unitymarathon.com” riteņbraucēju Erkī Putsepu atrāvās no tuvākajiem sekotājiem. Tikmēr trešajā vietā turējās vēl viens „Rietumu – Delfin” riteņbraucējs Pēters Prūss. Cīņā par uzvaru nedaudz ātrāks izrādījās Putseps, kurš par vienu sekundi apsteidza Sorokinu. Pēters Prūss, uzvarētājam zaudējot 36 sekundes, ieņēma trešo pozīciju, bet Pēteram Tarvim šoreiz 11. vieta.

Dienu vēlāk Smiltenē norisinājās „Vivus MTB maratona” ceturtais posms, kurā sportistiem bija jāveic 50 kilometru gara distance. Šeit jau distances sākumā atrāvās trīs sportisti – Matīss Preimanis, Arnis Pētersons un „Rietumu – Delfin” pārstāvis Dmitrijs Sorokins. Otrajā distances daļā no trio atpalika Preimanis. Uzvarētājs tika noskaidrots Smiltenes pilsētā, kur Sorokins atrāvās no Pētersona, tādējādi finiša līniju sasniedzot kā pirmais. 14 sekundes vēlāk finišēja Pētersons, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Preimanis, kurš līderim zaudēja vairāk, kā divas minūtes.

Mūsu komandas riteņbraucēji svētdien startēja arī Vācijā notiekošajā „Sparkassen giro” kritērija braucienā, kurā dalībnieku vidū bija arī slavenie Vācijas sportisti – Tonijs Martins, Andrē Greipels un Marsels Kitels. Spēcīgajā konkurencē labāko desmitniekā iekļuva arī Andris Smirnovs.

Informāciju sagatavoja
Toms Markss
Igo Japiņa sporta aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists