Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš netiek ievēlēts UCI Atlētu komisijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skujiņš netiek ievēlēts UCI Atlētu komisijā
Toms Skujiņš. Foto: Trek - Segafredo

LETA. Toms Skujiņš nav ticis ievēlēts kā šosejas riteņbraukšanas pārstāvis Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) Atlētu komisijā, ziņo UCI.

Skujiņš aizvadītajā pasaules čempionātā saņēma 101 riteņbraucēja balsi jeb 32,5%, bet pasaules eksčempionam Filipam Žilbēram no Beļģijas tika 205 balsis jeb 65,9%. Pieci sportisti atturējās.

Pasaules čempionāta laikā notika balsojums par UCI šosejas riteņbraukšanas atlētu komisijas sastāvu. Tajā tiks ievēlēti viens vīrietis un viena sieviete. Balsot varēja visi pasaules čempionātā startējošie vīriešu, kā arī sieviešu elites sacensību dalībnieki.

Vīru konkurencē kā viens no diviem kandidātiem bija izvirzīts 30 gadus vecais Latvijas izlases un ASV vienības "Trek - Segafredo" riteņbraucējs Skujiņš. Latvietis aktīvi aizstāv riteņbraucēju intereses dažādās organizācijās un bieži vien pildījis savas komandas kapteiņa pienākumus.

Otrs pretendents uz atlētu komisiju bija 2012.gada pasaules čempions Žilbērs. Arī titulētais beļģis aktīvi iestājies par profesionālo šosejas riteņbraucēju tiesībām. Nākamā Žilbēram būs noslēdzošā sezona profesionālajā sportā. Ievēlēšanas gadījumā, viņš trīs no četriem gadiem atlētu komisijā pavadīs jau kā karjeru beidzis riteņbraucējs.

Līdz šim neviens no Latvijas riteņbraucējiem nav darbojies UCI Atlētu komisijās.