Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Beļģis van Ārts uzvar "Vuelta a España" velobrauciena desmitajā posmā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Beļģis van Ārts uzvar "Vuelta a España" velobrauciena desmitajā posmā
Vauts van Ārts. Foto: Miguel Riopa/AFP/Scanpix

LETA. Beļģijas riteņbraucējs Vauts van Ārts otrdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Vuelta a España" desmitajā posmā.

Riteņbraucēji mēroja 160 kilometrus ar vienu pirmās, diviem otrās un vienu trešās kategorijas kāpumu un vienu starpfinišu.

Trīskārtējais pasaules čempions grupas braucienā van Ārts ("Visma"/"Lease a Bike") finišēja vienatnē, trasē pavadot trīs stundas 50 minūtes un 47 sekundes un svinot jau trešo uzvaru šā gada velobraucienā.

Viņš par trim sekundēm apsteidza francūzi Kentēnu Pašē ("Groupama - FDJ") un par divām minūtēm un sekundi - triju sportistu grupiņu, kuras priekšā finišēja spānis Marks Solers (UAE).

Kopvērtējumā pārliecinošā līderpozīcijā ir Austrālijas riteņbraucējs Bens O'Konors ("Decathlon AG2R La Mondiale Team"). Viņš par trim minūtēm un 53 sekundēm apsteidz slovēni Primožu Rogliču ("Red Bull - BORA - hansgrohe") un vēl par 39 sekundēm - ekvadorieti Ričardu Karapasu (EF Education - EasyPost).

79. "Vuelta a España" velobraucienā riteņbraucēji 21 posmā pievarēs vairāk nekā 3300 kilometru.

Pērn par čempionu kļuva ASV riteņbraucējs Seps Kuss, kļūstot par otro amerikāni, kuram izdevies uzvarēt Spānijas velobrauciena kopvērtējumā.

Latvijas riteņbraucēji šogad "Vuelta a España" nepiedalās.

     [+] [-]

, 2024-08-28 16:53, pirms 3 nedēļām
"Trīskārtējais pasaules čempions grupas braucienā van Ārts ("Visma"/"Lease a Bike") finišēja vienatnē..."

nevis grupas braucienaa, bet gan velokrosaa