Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Sorokins un Platace ātrākie "Trek kauss 2013" MTB maratons "Madonas" posmā

Andrejs Siliņš

Sorokins un Platace ātrākie "Trek kauss 2013" MTB maratons "Madonas" posmā
Foto: SportLat

Šodien, 25. maijā, lietainos laika apstākļos, riteņbraukšanas entuziasti no dažādām Latvijas pilsētām pulcējās Madonas slēpošanas un biatlona sporta bāzē „Smeceres sils”, kur notika kārtējais „Trek kauss 2013” 3. posms un „SportLat Balva 2013” 9. posms – MTB maratons „Madona”.

Dalībnieki sacentās sev piemērotās distancēs: 40 km maratona distancē, 20 km pusmaratona distancē kā arī pašiem mazākajiem tika organizēts bērnu velobrauciens 300 – 800 m garumā. Dalībniekiem trase nelika vilties, tā bija sarežģīta un grūta, ar tehniskiem nobraucieniem un neuzbraucamiem kalniem. Arī laika apstākļi darīja savu – Madonā visu rītu stipri lija lietus, kas trasi padarīja dubļainu un slidenu.

Uzvaru 40km maratona distancē finiša spurtā izcīnīja „Rietumu - Delfin” komandas pārstāvis Dmitrijs Sorokins finišējot ar laiku 1:43:08,20, otrajā vietā ierindojās iepriekšējo divu posmu uzvarētājs Raivis Zīmelis no komandas „MySport-Stevens” (1:43:12,70), bet trešais „TREK DPA” komandas braucējs Oļegs Meļehs ar laiku 1:43:48,15.

D.Sorokins, uzreiz pēc sacensībām atzina, ka par uzvaru ir priecīgs. “Trase interesanta, dubļaina, bet man nebija grūta. Izdevās pašās beigās pirms pēdējā kalniņa nedaudz aizmukt no R. Zīmeļa, tehniski pareizi iebraukt pēdējā virāžā uz uzvarēt. Laika apstākļi bija manējie, man patīk šādā laikā startēt – jo sliktāks laiks, jo labāk startēju,” pauž sportists.
Pavisam nedaudz līdz uzvarai pietrūka iepriekšējo divu posmu uzvarētājam, madonietim R.Zīmelim. “Trase bija interesanta, te bija salikts viss – nekāda „atsēdēšana” nebija. Jāuzmanās bija nobraucienos – dubļaini kā arī bija jāparāda „skriešanas” prasmes. D. Sorokins ir tehniskāks, viņš pēdējos nobraucienus nobrauca izcili, man bija grūti noturēties viņam līdzi. Tur arī tās pāris sekundes zaudēju. Ja būtu sauss, protams, sacensības būtu savādākas, bet pie slapja laika ir sava specifika. Trek kausā patīk tas, ka trases ir dažādas, gan līdzenas, gan tehniskas un priecē, ka pēdējais posms Baiļos būs kaut kas nebijis MTB sacensību vēsturē Latvijā – sacensības ar atsevišķu startu,” stāsta R.Zīmelis.

No dāmām labākā izrādījās „TREK DPA” komandas pārstāve Maija Platace (2:11:31,60) aiz sevis atstājot Liju Laizāni no „RRS” komandas (2:15:32,85) un Madaru Fūrmani no „TREK DPA” komandas (2:20:12,50).
Komandu kopvērtējumā maratona distancē uzvaru ieguva „TREK DPA” komandas braucēji, otrie komandas „MySport-Stevens” pārstāvji , bet trešo vietu ieguva „Skanste/MySport”.

20 km pusmaratona distancē vīriešu grupas kopvērtējumā uzvarēja „Radisson Blu cycling team” komandas braucējs Edgars Valters, kurš finišēja ar laiku 57:09,60, otrais Artūrs Līcītis no „Livelo TEAM” (59:09,85), trešais Edgars Sijāts (59:16,70) no komandas „Z/S Dravēļi”. Savukārt sieviešu grupas kopvērtējumā pirmo vietu ieguva 15 gadīgā Krista Ratniece no „ĶNSS” komandas (1:17:40,20), otrā Līne Berga (1:18:39,70), bet trešā Viktorija Herbste no komandas „ELKOR” (1:21:01,65).

Pusmaratona distances komandu kopvērtējumā uzvaru guva „Radisson Blu cycling team”, otrie „TREK DPA/SPORT2000”, bet trešie „ELKOR”.

Tradicionāli spraigas izvērtās bērnu sacensības, kuras notika ar atsevišķo startu. Ātrākie bērni B1 grupā izrādījās Miks Meijers un Nikola Bunde, B2 grupā Gustavs Krasts un Karīna Bernāne, B3 grupā Sandis Kornijenko un Elza Martinova. Jāpiebilst, ka pats jaunākais dalībnieks bija Dāvis Līcītis no Jēkabpils novada. Savukārt vecākais dalībnieks bija Jānis Šķēps no Valmieras, kas piedalījās 20km distancē.

Pilnus sacensību dalībnieku rezultātus ir iespējams aplūkot Sportlat - Rezultāti

Vērtēšana sacensībās notika pa vecuma grupām sievietēm un vīriešiem. Savukārt neatkarīgi no pavadītā laika distancē, ikvienam sacensību dalībniekam ir iespēja izdrukāt savu diplomu Sportlat sadaļā „Rezultāti”.

Sacensības organizēja sporta pasākumu rīkotājs Biedrība Sporta klubs „SportLat” sadarbībā ar slēpošanas un biatlona sporta bāzi „Smeceres sils”.

Nākamais „Trek Kauss 2013” posms notiks 29.jūnijā Vecatē, kur notiks velobrauciens „Apkārt Burtnieku ezeram”.

Informāciju sagatavoja
Jānis Dreiškins
SportLat mārketinga komunikāciju vadītājs