Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pirmoreiz kopš 2002. gada "Tour de France" piedalīsies divi latvieši

Pirmoreiz kopš 2002. gada "Tour de France" piedalīsies divi latvieši
Toms Skujiņš. Foto no sportista Instagram profila

Toms Skujiņš arī šogad startēs "Tour de France", paziņojusi "Trek-Segafredo" komanda, tādējādi riteņbraukšanas lielākajās sacensībās būs iespējams vērot pat divus latviešu braucējus, jo "Israel Start-Up Nation" pārstāvēs Krists Neilands. "Tour de France" sāksies jau 29. augustā ar startu Nicā.

Toms Skujiņš "Tour de France" startēs jau trešo gadu pēc kārtas. Latviešu braucējam labāk veicās debijas reizē 2018. gadā, uz dažām dienām ieņemot pirmo vietu kalna karaļa vērtējumā, kā arī izcīnot piekto vietu 15. posmā. Arī pagājušogad Skujiņš spēja finišēt labāko desmitniekā - 17. posmā ieņemot devīto vietu. Carnikavietis strādās komandas biedru labā, tomēr iespējas atzīmēties ar labu rezultātu kādā no posmiem varētu būt arī šogad.

No "Trek-Segafredo" braucējiem par lielo kopvērtējumu cīnīsies Ričijs Ports un Bauke Mollema, turklāt abi prestižajās sacensībās startēs jau desmito reizi. Tikmēr "Tour de France" debiju piedzīvos dāņi Niklass Egs un pašreizējais pasaules čempions Madss Pedersens, kā arī Kenijs Elisons. Sastāvā vēl ir iekļauti divi beļģi Jaspers Steivens un Edvards Tēnss.

Komandas galvenais mērķis, protams, būs cīņa par augstu vietu kopvērtējumā, ko centīsies paveikt Ports un Mollema, tomēr starp prioritātēm ir arī uzvara vienā vai vairākos posmos. "Trek-Segafredo" savā ziņojumā arī paudusi, ka sacensību otrajā nedēļā atrāvienos dos lielu vaļu klasiku meistariem - Pedersenam, Tēnsam un Steivenam.

Jau ziņots, ka "Tour de France" debitēs Krists Neilands ("Israel Start-Up Nation"), tādējādi prestižajās sacensībās startēs divi latviešu sportisti. Kas tāds nav pieredzēts kopš 2002. gada, kad "Tour de France" piedalījās Raivis Belohvoščiks un Arvis Piziks.

Izmantotie resursi:
https://racing.trekbikes.com/storie...

     [+] [-]

, 2020-08-24 19:58, pirms 4 gadiem
Labs!