Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pēdējais treniņš un padomi pirms "Tele2" Rīgas velomaratona

Agris Suveizda

Pirmdien 27. maijā Biķernieku sporta kompleksā norisināsies populārā „Tele2 Rīgas velomaratona” noslēdzošais treniņbrauciens, kurā aicināts piedalīties ikviens interesents. Treniņa laikā būs iespēja profesionāla speciālista Herberta Pudāna vadībā noteikt pareizu uzsēdi, teorētiskos padomus par pareizu un sabalansētu uzturu sniegs Dace Hartmane, bet praktiskajā nodarbībā riteņbraukšanas treneri un profesionāli sportisti stāstīs kā pareizi braukt treniņu laikā un sacensībās.

Lai labāk sagatavotos sacensībām, velomaratona rīkotāji organizē trīs treniņbraucienus Biķernieku sporta kompleksā, kur speciālisti, treneri, organizatori un profesionāli sportisti sniedz vērtīgus padomus par pareizu braukšanu, ēšanu un uzsēdi uz velosipēda. Noslēdzošais trešais treniņbrauciens gaidāms 27. maijā plkst. 19.00 Biķernieku sporta kompleksā. Tā laikā ikviens riteņbraukšanas cienītājs aicināts pārbaudīt pareizu uzsēdi, ko palīdzēs izdarīt Body geometry fit speciālists Herberts Pudāns.

Tikmēr uztura trenere Dace Hartmane stāstīs par pareizu ēšanu sacensību laikā un pirms tām. Praktiskajā nodarbībā profesionāli sportisti un riteņbraukšanas treneri dos vērtīgus padomus, kā labāk sagatavoties „Tele2 Rīgas velomaratona” braucieniem. Dalībnieki varēs uzzināt, ar ko atšķiras gatavošanās SEB sporta distancei, Tautas un „Gutta Max“ ģimenes distancēm, un kāds treniņu apjoms jāveic, lai būtu lieliskā formā uz distanci, kurā plānots startēt. Pirms un pēc treniņa būs iespēja baudīt enerģijas avotus „Isostar” sporta dzērienus. Tāpat kā iepriekšējos divos treniņos, arī šajā treniņbraucienā piedalīšanās ir bez maksas.

Jau 2. jūnijā Rīgu pārņems vairāki tūkstoši riteņbraucēji, kas piedalīsies vienā no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem valstī – „Tele2 Rīgas velomaratonā”. Sacensību starta un finiša vieta paredzēta 11. novembra krastmalā, bet distances vīsies pa lielākajām Rīgas ielām un tiltiem. Šogad "Tele2 Rīgas velomaratons" notiks jau 30. reizi, un tā mērķis ir pulcēt ap 5000 riteņbraucēju no Latvijas un citām valstīm. Dalībniekiem būs iespēja startēt 89 km garajā SEB sporta distancē, 32 km Tautas distancē un 16 km "Gutta Max" ģimenes distancē.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss,
„Igo Japiņa sporta aģentūras“ sabiedrisko attiecību speciālists