Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

ASV valdība plāno iesūdzēt Ārmstrongu

Agris Suveizda

ASV valdība plāno iesūdzēt Ārmstrongu
Lenss Ārmstrong
Foto: Reuters/Scanpix

Arī Amerikas Savienoto Valstu (ASV) valdība plāno iesūdzēt tiesā uz mūžu diskvalificēto riteņbraucēju Lensu Ārmstrongu, kurš atzinās, ka karjeras laikā lietojis dopingu. Valdība vēlas vērsties pret Ārmstrongu nodarītā kaitējuma ASV Pasta dienestam dēļ - tas vairākus gadus ieguldīja lielu naudu Ārmstronga komandas sponsorēšanā.

"Lenss Ārmstrongs un viņa riteņbraukšanas komanda, balstoties uz līgumā doto solījumu sacensties godīgi un ievērot noteikumus, ieskaitot noteikumus pret dopinga lietošanu, ieguva vairāk nekā 30 miljonus dolāru no ASV Pasta dienesta," teikts paziņojumā. "Tagad Pasta dienesta sponsorēšana tiek netaisnīgi asociēta ar to, kas tiek dēvēta par izsmalcinātāko, profesionālāko un veiksmīgāko dopinga programmu, kāda sportā jebkad ir pieredzēta."

"Šī prāva ir domāta, lai palīdzētu Pasta dienestam atlīdzināt desmitiem miljonus dolāru, ko tas gadiem maksāja, balstoties uz neturētiem solījumiem. Pašreizējā ekonomiskajā situācijā Pasta dienests vienkārši nav tādā pozīcijā, lai ļautu Lensam Ārmstrongam vai kādam citam apsūdzētajam aiziet ar desmitiem miljoniem dolāru, ko viņi nelegāli ieguva," paziņojumā turpināts.

Ārmstronga pārstāvji centās pārliecināt ASV valdību, lai tā neizvirzītu apsūdzību, taču nesekmīgi. "Lenss un viņa pārstāvji pēdējo nedēļu laikā konstruktīvi darbojās ar federālajiem juristiem, lai godīgi atrisinātu šo lietu, bet šīs sarunas iestrēga, jo mēs nepiekritām tam, ka Pasta dienests ir cietis zaudējumus," sacīja Ārmstronga padomnieks Roberts Luskins. "Paša Pasta dienesta pētījumi rāda, ka tas no šīs sponsorēšanas ir guvis ievērojamu labumu - guvumu vairāk nekā 100 miljonu dolāru apmērā."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +3 [+] [-]

, 2013-02-24 09:09, pirms 12 gadiem
Džeks pamatīgi ieberzies ar to savu atzīšanos - būtu turējis muti, tad vismaz puse no iesaistītajiem būtu likušies mierā

  -3 [+] [-]

, 2013-02-24 10:18, pirms 12 gadiem
Legalizēt dopingu riteņbraukšanā un miers , tāpat ja ne visi, tad katrs otrais uz ripām sēž! Būs visiem vienādi noteikumi vismaz!

  +3 [+] [-]

, 2013-02-24 10:37, pirms 12 gadiem
Salvis74 rakstīja: Legalizēt dopingu riteņbraukšanā un miers , tāpat ja ne visi, tad katrs otrais uz ripām sēž! Būs visiem vienādi noteikumi vismaz!
Ja dopinga lietotāju īpatsvars konkrētā sporta veidā noteiktu tā legalizēšanu (tb ar ko citi sporta veidi sliktāki kā riteņbraukšana), tad dopinga kontrole tiktu atcelta vispār.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-24 12:31, pirms 12 gadiem
Salvis74 rakstīja: Legalizēt dopingu riteņbraukšanā un miers , tāpat ja ne visi, tad katrs otrais uz ripām sēž! Būs visiem vienādi noteikumi vismaz!
Tu traks? Sportisti jau tāpat bez dopinga sabeidz veselību ar pārmērīgu fizisku slodzi. Ja atļautu dopingu, tad mirtu kā mušas viens pēc otra. Ne jau tikai cīņas godīguma dēļ šo vielu lietošana aizliegta, bet arī veselības dēļ. Vājie un viduvējie lietotu bez mēra, lai sasniegtu stipro rezultātus.

     [+] [-]

, 2013-02-24 12:56, pirms 12 gadiem
LVArturs rakstīja: Tu traks? Sportisti jau tāpat bez dopinga sabeidz veselību ar pārmērīgu fizisku slodzi. Ja atļautu dopingu, tad mirtu kā mušas viens pēc otra. Ne jau tikai cīņas godīguma dēļ šo vielu lietošana aizliegta, bet arī veselības dēļ. Vājie un viduvējie lietotu bez mēra, lai sasniegtu stipro rezultātus.
piedevām sportam jābūt ka paraugam veselīgam dzīves veidam. Kurš gribēs sākt nodarboties ar riteņbraukšanu ja bez dopinga tur nav ko darīt? Citādi gribat redzēt sieviees ar ūsām un večus ar 3 izmēra krūtīm?

     [+] [-]

, 2013-02-24 14:37, pirms 12 gadiem
pūce rakstīja: piedevām sportam jābūt ka paraugam veselīgam dzīves veidam. Kurš gribēs sākt nodarboties ar riteņbraukšanu ja bez dopinga tur nav ko darīt? Citādi gribat redzēt sieviees ar ūsām un večus ar 3 izmēra krūtīm?
neesmu eksperts BET !
No tā ko uzzināju laikā kad sportoju ( smagatlētika, labākais sasniegums 2. vieta LV čempī ) ar steroīdiem nenormālās slodzes organismam kaitē mazāk, nekā bez tiem ! Pats nelietoju......ja nevar nopelnīt vismaz pārsimt taukšķu, tad uzskatu ka nav vērts riskēt ar veselību. Lietotjot tīrus steroīdus, ārsta uzraudzībā......kā tas arī notiek VISĀS lielvalstīs......gan jau ka veselība turās un rezultāti ir izcili.
Piemērus ? Palasiet pēdējo 20 gadu notikumus 100 m gludajā sprintā......cik tur čempionu ir norakstīti par dopingu.....patiesībā esmu pārliecināts, ka tos lieto lielākā daļa elites sportistu. Un esmu par ārstu uzraudzītu legalizāciju. Steroīdi ir slikti tikai tad, kad tos nekā nejēdzot saujām rij pumpaini pagrīdes kačalku pusaudži un ir pārliecināti, ka tas ir vienīgais progresa dzinējs.....