Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Meitas operācijas dēļ no riteņbraukšanas PČ izstājies olimpiskais čempions Karapass

Andris Liepa
Andris Liepa

Meitas operācijas dēļ no riteņbraukšanas PČ izstājies olimpiskais čempions Karapass
Ričards Karapass. Foto: SIPA/Scanpix

LETA--AP. Tokijas olimpisko spēļu čempions grupas braucienā Ričards Karapass no Ekvadoras ģimenes apstākļu dēļ izstājies no pasaules riteņbraukšanas čempionāta.

Kā pirmdien paziņoja 31 gadu vecais Karapass, kurš šogad uzvarēja "Tour de France" sacensību kalnu karaļa vērtējumā, viņš devies mājup uz Ekvadoru, lai būtu kopā ar meitu, kurai veikta steidzama operācija.

"Operācija, par laimi, noritējusi veiksmīgi. Tomēr viņai joprojām ir nepieciešama aprūpe," paziņojumā norādīja 2021.gada olimpisko spēļu čempions. "Šīs ārkārtas situācijas dēļ es neesmu varējis trenēties vairākas dienas un mans stāvoklis ne fiziski, ne garīgi neatbilst tam, ko Ekvadora būtu pelnījusi."

Pasaules čempionātā, kas norisinās Šveices pilsētā Cīrihē, grupas brauciens vīriešiem notiks svētdien.

Tokijas olimpisko spēļu čempions šogad Parīzes Olimpiādē nepiedalījās un savu titulu neaizstāvēja.

Karapass ir pirmais ekvadorietis, kuram izdevies uzvarēt kopvērtējumā kādā no lielajām tūrēm - 2019.gadā viņš nepārspēts palika "Giro d’Italia". Viņa kontā uzvaras atsevišķos posmos arī šogad "Tour de France", 2018. un 2019.gadā "Giro d'Italia" un 2022.gada "Vuelta a Espana", kur viņš uzvarēja kalnu karaļa vērtējumā.