Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Preimanis triumfē Latvijas čempionātā olimpiskajā MTB krosā

Toms Markss
Toms Markss

Preimanis triumfē Latvijas čempionātā olimpiskajā MTB krosā
Matīss Preimanis
Foto: xc.lv

Svētdien, 21. jūlijā, Baldones pievārtē esošajā "Riekstukalnā" norisinājās Latvijas čempionāts olimpiskajā MTB krosā (XCO). Par Latvijas čempionu vīru elites grupā kļuva "Trek –DPA" komandas pārstāvis Matīss Preimanis, bet sieviešu konkurencē, nepārspēta palika Dana Rožlapa.

Jau vairākus gadus, Latvijas čempionāts olimpiskajā MTB krosā norisinājās pauguriem bagātajā "Riekstukalna" slēpošanas trasē un tās apkārtnē. Atšķirībā no citām kalnu riteņbraukšanas sacensībām, Latvijas čempionātā XCO krosā dalībniekiem bija jābrauc pa paaugstināta grūtības trasi. Tajā netrūka ne tehniski sarežģītu nobraucienu, mākslīgo šķēršļu, trampalīnu un stāvu kāpumu. Kopumā uz starta dažādās vecuma grupās izgāja vairāk, kā 100 dalībnieki no visas Latvijas. Riteņbraucējiem, atkarībā no savas vecuma grupas 4,3 kilometru garais aplis bija jāveic no divām līdz sešām reizēm.

Ar vislielāko interesi tika gaidīts vīru elites grupas starts. Šeit par galvenajiem favorītiem tika uzskatīti Matīss Preimanis, Pēteris Jaenvics un Arnis Pētersons. Pirmo apli visātrāk veica Janevics, kuram cieši sekoja Preimanis un Pētersons. Turpinājumā Preimanim pamazām izdevās pietuvoties Janevicam un vēlāk viņu arī apsteigt. Stabili trešajā vietā turējās Pētersons, tomēr tad viņš piedzīvoja tehniskas problēmas, kas cēsinieku atbīdīja vairākas pozīcijas tālāk. Tikmēr cīņā par uzvaru savas līderpozīcijas nostiprināja Preimanis, kurš arī finišēja pirmajā vietā un kļuva par Latvijas čempionu. "Trek – DPA" komandas riteņbraucējs distanci veica 1 stundā 29 minūtēs un 18 sekundēs. Sudraba medaļu ieguva „NN Sporta kluba” sportists Pēteris Janevics, kurš uzvarētājam zaudēja tikai 25 sekundes. Par nelielu pārsteigumu parūpējās „Veloprofs” komandas riteņbraucējs Didzis Slaidiņš, kurš izcīnīja trešo vietu, Preimanim zaudējot vairāk, kā septiņas minūtes.

Junioru konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja "ZZK" komandas Cēsu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms, kurš aiz sevis atstāja Deinu Kaņepēju un Jāni Lapsiņu. Sieviešu elites grupā kārtējo uzvaru Latvijā notiekošajās sacensībās izcīnīja "MySports – Stevens" komandas sportiste Dana Rožlapa, kura par četrām minūtēm apsteidza Līgu Šmiti. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Katrīna Jaunslaviete. Jauniešu konkurencē uzvarēja Tomass Kārlis Iļjenko, starp jaunietēm ātrākā bija smilteniete Rūta Brakovska. Zēnu konkurencē, nepārspēts palika Kristofers Bindemanis, bet senioru grupās uzvaras izcīnīja Roberts Draugs, Gunārs Dzalbs un Jānis Kleinbergs.

Sacensības organizēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija un "NN Sporta klubs".