Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš sezonu noslēdz viendienu pasaules ranga labāko desmitā

Toms Markss
Toms Markss

Skujiņš sezonu noslēdz viendienu pasaules ranga labāko desmitā
Toms Skujiņš. Foto: Zumapress/Scanpix

Pēdējo 20 gadu augstāko rezultātu starp Latvijas šosejas riteņbraucējiem paveicis Toms Skujiņš, kurš 2024. gada sezonas noslēgumā aktuālajā UCI Pasaules viendienu velobraucienu rangā spējis pakāpies uz septīto vietu. Tikmēr lielajā rangā carnikavietis ieņem 28. vietu starp 3359 punktus nopelnījušajiem sportistiem. Kāpums Latvijai nāciju rangā, kur mūsu valsts 130 valstu konkurencē ieņem 22. vietu.

Eiropā 2024. gada profesionālā šosejas riteņbraukšanas sacensību sezona ir noslēgusies. Lielākā daļa braucēju jau atrodas atvaļinājumos, kamēr sezona turpinās Ķīnā, kur starti vēl gaidāmi arī – Mārim Bogdanovičam un Andrim Vosekalnam.

Ļoti objektīvu ainu šobrīd sniedza aktuālais Pasaules rangs, kurā iekļauti sportistu gūtie UCI punkti gada griezumā. Tas nozīmē – visas 2024. gada sezonas griezumā. Latvija vienā no konkurences ziņā lielākajiem individuālajiem sporta veidiem izceļas ar labākajiem rezultātiem kopš Pasaules eksčempiona Romāna Vainšteina ziedu laikiem 2000. gadu sākumā.

Vīru individuālajā rangā 3359 rangā iekļauto sportistu vidū Latvijas un Baltijas valstu pirmais numurs Toms Skujiņš pēc Japānas kausa velobrauciena spējis pakāpties par vienu vietu un tagad ieņem 28. vietu. Gada griezumā Skujiņam 2037 punkti. Viņš apsteidzis Šveices izlases vienu no līderiem Stefanu Kungu. No “Lidl – Trek” komandas vīriem Toms ir ceturtais rangā visaugstāk esošais sportists.

Līderu galvgalī izmaiņas nav notikušas. Pirmais numurs ir Tadejs Pogačars. Pasaules čempionam sezonā nopelnīti 11655 punkti. Otrajā vietā ar 6072 punktiem atrodas olimpiskais čempions Remko Evenpūls, bet TOP3 noslēdz gada labākais sprinteris beļģis Jaspers Filipsens (4790). TOP6 atrodas arī – austrālietis Bens O’ Konors, kā arī nīderlandietis Matjē Van Der Pūls un šveicietis Marks Hiršī.

Vēl no latviešiem jāatzīmē Emīls Liepiņš. Latvijas čempions rangā ieņem 330. vietu (264 punkti). Krists Neilands ir 412. (209 punkti). Tikmēr Kristiāns Belohvoščiks ar 155 punktiem ir 517. pozīcijā.

Viendienu rangā vīru konkurencē 2928 sportistu konkurencē mūsu līderis Toms Skujiņš veicis divu vietu kāpumu un tagad atrodas jau septītajā vietā. Carnikavietis pratis apsteigt titulēto austrālieti Maiklu Metjūsu. Viendienās vien Skujiņš nopelnījis 1852 punktus. Līderis šeit ar 4270 punktiem ir Pogačars, kuram seko Van Der Pūls un Hiršī. Skujiņam priekšā vēl ir tikai tādi skaļi uzvārdi kā – Filipsens, Evenpūls un Makisms Van Gils. Toms no savas pārstāvētās komandas ir rangā visaugstāk esošais braucējs.

Nāciju rangā vīriem Latvija spējusi pakāpties par vienu vietu un tagad 130 valstu konkurencē ieņem 22. vietu. Latvijai n tieši priekšā atrodas – Austrija, Čehija un Īrija. Aiz Latvijas atrodas – Kanāda, Polija un Kazahstāna. Igauņi pakāpušies uz 27. vietu, bet Lietuva ieņem 65. pozīciju.

Dāmu individuālajā rangā visaugstāk atrodas Kitija Siltumēna, kurai 230. vieta (175 punkti). Anastasija Karbonāri tikmēr ir 335. pozīcijā (108 punkti). Nāciju rangā Latvijai ir 50. vietā 110 valstu konkurencē.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 19:48, pirms 2 stundām
Izcila sezona! Nākamgad gaidām bombu (kādu lielo uzvaru) - pieredze ir uzkrāta, tik jānotur fiziskā forma.