Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Martina pēdējā startā Vācija kļūst par pasaules čempioniem jaukto komandu sacensībās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Martina pēdējā startā Vācija kļūst par pasaules čempioniem jaukto komandu sacensībās
Vācijas komanda. Foto:Scanpix/David Stockman

Šodien Beļģijā notiekošajā pasaules čempionātā riteņbraukšanā jaukto komandu sacensībās uzvaru svinēja Vācijas riteņbraukšanas izlase. Līdz ar to savās karjeras pēdējās sacīkstēs par pasaules čempionu tika kronēts Tonijs Martins, kurš startēja kopā ar Maksi Valšīdu, Nikiasu Arndtu, kā arī olimpiskajām čempionēm komandu iedzīšanā trekā Līzu Kleinu, Līsu Brennaueri un Mīki Krēgeri.

Jauktajās komandu sacensībās bija jāveic 44,5 km garu distanci, kur abu dzimumu pārstāvji brauca gandrīz identisku distanci, vīriešiem veicot 22,5 km, bet sievietēm par puskilometru īsāku distanci jeb 22km.

Labāko laiku 50:49 uzrādīja Vācijas komanda, kura pēc vīriešu posma jeb pusdistances atradās otrajā vietā (+19 sekundes aiz itāļiem). Tikai 12 sekundes Vācijai beigās piekāpās Nīderlande, kas sudraba medaļu ieguva, pateicoties lieliskajam dāmu veikumam ar pasaules čempioni individuālajā braucienā Ellēnu van Deiku un olimpisko čempioni Annemīki van Vlētenu priekšgalā. Pēc pusdistances holandieši atradās vien 7.vietā, 42 sekundes zaudējot tobrīdējiem līderiem itāļiem, bet tikai 10 sekundes aiz trešajā vietā esošajiem dāņiem, kuriem iztrūka 4.vietas ieguvēja individuālajā braucienā Kaspera Asgrēna.

Ārkārtīgi līdzīga cīņa izvērtās par bronzas medaļu, Itālijai un Šveicei uzrādot gandrīz identisku laiku, proti, abas komandas šķirot tikai 0,05 sekundēm. Itāļi ar pasaules čempionu individuālajā braucienā Filipo Gannu sastāvā bija līderi pēc 22,5km, par 34 sekundēm esot priekšā šveiciešiem, kuri bija tikai piektie, neskatoties uz to, ka viņu trio brauca 5. un 7.vietas ieguvēji individuālajā braucienā Štefans Kings un viņa vārda brālis Bissegers. Taču šveicietes ar sudraba medaļas ieguvēju individuālajā braucienā Marlēnu Roiseru priekšgalā gandrīz aizsniedzās līdz bronzai, pietrūkstot līdz medaļai nieka piecām sekundes simtdaļām. Līdz ar to Itālija ieguva trešo vietu. Piektajā un sestajā vietā ierindojās Lielbritānija un Dānija, bet mājinieki beļģi, kuriem iztrūka sudraba un bronzas medaļas ieguvēju individuālajā braucienā vīriešiem, palika 7.vietā.