Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš triumfē "Tour de Blida" velobrauciena otrajā posmā

Toms Markss
Toms Markss

Skujiņš triumfē "Tour de Blida" velobrauciena otrajā posmā
Toms Skujiņš
Foto: Teamrietumudelfin.lv

Pirmo uzvaru jaunajā sacensību sezonā izcīnījis "Rietumu – Delfin" komandas Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš piektdien triumfēja 114 kilometru garajā Alžīrijā notiekošā "Tour de Blida" (UCI 2.2) daudzdienu velobrauciena otrajā posmā.

"Tour de Blida" (UCI 2.2) daudzdienu velobrauciena otrajā posmā sportistiem bija jāveic 114 kilometru gara distance no Tipazas pilsētas līdz Blidai. Kopumā uz starta izgāja nepilni 100 riteņbraucēji, viņu vidū arī visi seši "Rietumu – Delfin" komandas sportisti.

Jau sacensību sākumā no vadošās braucēju grupas izdevās atrauties vairākiem riteņbraucējiem, viņu vidū arī latvietim Tomam Skujiņam, kurš ar savu aktivitāti jau izcēlās arī velobrauciena pirmajā posmā. Skujiņš izcīnīja otro vietu pirmajā kalnu starpfinišā, bet līderu grupiņa ar viņu sastāvā saglabāja drošu pārsvaru no peletona. Tuvojoties finišam, līderu pārsvars pār lielo grupu pieauga līdz 4 minūtēm un 10 sekundēm.

10 kilometrus pirms distances beigām Tomam Skujiņam un marokānim Rēdam Adelam izdevās atrauties no pārējiem bēgļiem. Savu pārsvaru šis tandēms saglabāja līdz pat finišam, kas bija izvietots kalnā. Vairāk spēka izšķirošajos brīžos bija saglabājis tieši Skujiņš, kurš arī izcīnīja skaistu uzvaru otrajā etapā, distanci veicot 2 stundās 54 minūtēs un 40 sekundēs. Uzreiz aiz "Rietumu - Delfin" pārstāvja finišēja Marokas riteņbraucējs Adels, bet trešajā pozīcijā ierindojās Mehdi Hamzams, kurš no Toma atpalika 20 sekundes.

Jāpieblīst, ka šī bija pirmā "Rietumu – Delfin" komandas uzvara 2013. gada šosejas sacensību sezonā. "Tour de Blida" daudzdienu velobrauciens noslēgsies sestdien, kad norisināsies 99 kilometrus garais trešais posms.

Tour de Blida 2. posms

VietaDalībnieksLaiks
1.Toms Skujiņš2:54:40
2.Rēds Adels00:00:00
3.Mehdi Hamzams00:00:20

Informāciju sagatavoja:
Komanda Rietumu-Delfin
Toms Markss