Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ķiksim un Konrņilovam vairāki Latvijas čempionu tituli trekā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ķiksim un Konrņilovam vairāki Latvijas čempionu tituli trekā
Ainārs Ķiksis. Foto: Tomas Gaubys

Lietuvas pilsētas Paņevežas velotrekā aizvadīts Lietuvas un Latvijas čempionāts treka riteņbraukšanā. Trīs Latvijas čempiona titulus izcīnīja Ainārs Ķiksis, kurš triumfēja sprintā, kēringā un nedaudz negaidīti arī skrečā. Vitālijs Korņilovs bija ātrākais starp latviešiem punktu sacīkstē un omniumā.

Pēc gada pārtraukuma Baltijas valstu vienīgajā slēgtajā velotrekā, kas atrodas Lietuvas pilsētā Paņvevežā, norisinājās Latvijas čempionāts treka riteņbraukšanā. Sacensības notika Lietuvas atklātā čempionāta ietvaros. Šoreiz Latvijas čempioni tika noskaidroti elites grupās, startējot kopumā deviņiem latvieši trekistiem. Sacensībās izpalika Igaunijas sportistu dalība, tomēr kopējais Baltijas čempionāts jaunatnes un pieaugušo grupām iecerēts 2022. gada sākumā.

Latvijas čempiona tituli tika noskaidroti kopumā piecās disciplīnās – sprintā, kēringā, punktu sacīkstē, skrečā un omniumā, jeb daudzcīņā. Jāņem vērā, ka latvieši un lietuvieši startēja kopā, padarot sacensības vēl azartiskākas un aizraujošākas.

Skrečā, jeb grupas braucienā, absolūtajā ieskaitē pirmās četras vietas aizņēma lietuvieši ar Justas Beniuši priekšgalā. Ātrākais no latviešiem nedaudz negaidīti bija sprinteris Ainārs Ķiksis (“Evelo team”), kurš finiša spurtā apsteidza Vitāliju Korņilovu (“ZZK”) un treka sacensību debitantu Jāni Rubiku (“Dako Ziemeļvidzeme”).

Punktu sacīkstē ar desmit starpfinišiem 25 kilometru garajā distancē visnaskākais izrādījās no Klaipēdas nākušais Beniušis. Otro vietu ieguva Mantas Bitinas punktus. Latvijas čempiona tituls Vitālijam Korņilovam, absolūtajā ieskaitē viņam ieņemt ceturto vietu. Otrā vieta starp latviešiem Kristiānam Belohvoščikam (“Monaco”), bet trijnieku noslēdza Kristaps Knops (“Evelo team”).

Kēringā absolūti ātrākais bija Lendels, bet Ainārs Ķiksis izcīnīja otro vietu, tiekot pie otrā valsts čempiona titula šajā gadā. Otrā vieta no latviešiem Jānim Rubikam, bet trešā Kristapam Knopam.

Karaliskajā un ļoti skatāmajā sprintā vislabāk no latviešiem sevi parādīja mūsu treka leģenda Ķiksis. No Valmieras nākušais sportists sekmīgi pārvarēja visus izslēgšanas braucienos, tiekot lielajā finālā, kur valmierietim pretim stājās Lietuvas pirmais numurs Vasilijus Lendels, kuram nākamnedēļ turpat Paņevežā starts čempionu līgā. Krietni jaunākais Lendels Aināram daudz cerību neatstāja, izcīnot uzvaru. Ķiksis izcīnīja Latvijas čempiona titulu. Pēc kvalifikācijas rezultātiem otro labāko laiku no Latvijas braucējiem sasniedza vēl juniors Matīss Kaļveršs, bet trešais laiks Jānim Rubikam.

Čempionāts sestdien noslēdzās ar omniuma pēdējo disciplīnu. Šajā disciplīnā, kas treka daudzcīņa, no Latvijas braucējiem uzvarēja Vitālijs Korņilovs, kuram sekoja Kristaps Knops un Kristiāns Belohvoščiks.

Sacensības organizēja Lietuvas Riteņbraukšanas federācija, bet čempionātu atbalstīja Ainārs Ķiksis, kurš pasniedza gandarījuma balvas visiem Latvijas čempionāta dalībniekiem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija