Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš un Neilands pārstāvēs Latviju Tokijā; iegūta kvota ITT braucienam

Toms Markss
Toms Markss

Skujiņš un Neilands pārstāvēs Latviju Tokijā; iegūta kvota ITT braucienam
Toms Skujiņš. Foto: racing.trekbikes.com

Pirmdien Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) padome apstiprināja Latvijas sporistus, kuri pārstāvēs mūsu valsti Tokijas olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensībās grupas un individuālajā braucienā. Grupas braucienā startēs Toms Skujiņš un Krists Neilands, kamēr individuālajā braucienā, kur iespēju piedalīties Latvijas saņēma vien aizvadītās nedēļas beigās, mūsu valsts godu aizstāvēs Skujiņš.

Vīriešu šosejas riteņbraukšanas sacensības Tokijas olimpiskajās spēlēs notiks 24. jūlijā (grupas brauciens) un 28. jūlijā (individuālais brauciens). Jau labu laiku tapa skaidrs, ka grupas braucienā mūsu braucēji Latvijai izcīnījuši divas kvotas. Tikmēr individuālajā braucienā sākotnēji Latvija nebija kvalificējusies.

Pēc vairāku valstu atteikšanās izmantot sev pienākušos kvotu individuālajā braucienā, LRF saņēma iespēju pieteikt vienu no diviem sportistiem arī uz individuālā brauciena sacensībām. Radušos iespēju LRF arī izmantos. LRF padome vienbalsīgi pirmdien apstiprināja šosejas riteņbraukšanas izlases galvenā trenera Toma Flakša iesniegtos iekšējās atlases rezultātus.

Tokijas olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas grupas brauciena sacensībās Latviju pārstāvēs vakar par Baltijas un Latvijas čempionu kļuvušais Toms Skujiņš. Carnikavietis ieņem augstāko vietu starp Latvijas braucējiem UCI pasaules rangā. Tikmēr otrs mūsu pārstāvis grupas brauciena sacensībās būs Krists Neilands, kurš ir izlases galvenā trenera izvēle.

Tikmēr individuālajā braucienā Latviju pārstāvēs Toms Skujiņš, kurš aizvadītās nedēļas trešdienā arī kļuva par Latvijas čempionu šajā disciplīnā. Riteņbraucēji papildinājuši Latvijas delegāciju startam gaidāmajās olimpiskajās spēlēs.

Latvijas olimpiskā komanda

Sporta veidsSportistsDisciplīna
VieglatlētikaLīna Mūzešķēpmešana
Laura Igaunevesermešana
Arnis Rumbenieks50km soļošana
Ruslans Smolonskis50km soļošana
Gatis Čakšsškēpmešana
Pludmales volejbolsTīna Graudiņa
Anastasija Kravčenoka
Mārtiņš Pļaviņš
Edgars Točs
SvarcelšanaRitvars Suharevslīdz 81kg
Artūrs Plēsniekslīdz 109kg
Jātnieku sportsKristaps Neretniekskonkūrs
CīņaAnastasija Grigorjevalīdz 62kg
ŠaušanaAgate Rašmane25m pistole
SmaiļošanaRoberts AkmensK1 200m
RiteņbraukšanaToms SkujiņšGrupas un ITT brauciens
Krists NeilandsGrupas brauciens
BMXVineta Pētersone
Helvijs Babris
3x3 basketbolsKārlis Lasmanis
Nauris Miezis
Agnis Čavars
Edgars Krūmiņš
PeldēšanaIeva Maļuka100m un 200m brīv.s.
Daniils Bobrovs200m brass
KaratēKalvis Kalniņš

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  -1 [+] [-]

, 2021-06-21 17:00, pirms 3 gadiem
Realas ceribas uz medalam tikai basketbola?

  -2 [+] [-]

, 2021-06-21 17:04, pirms 3 gadiem
3x3 basketbols mans jautajums, ja bus komanda Porzingis, Bertans, Strelnieks, Smits, tad ar tadu sastavu butu laikam faktiski garanteta zelta medala?

     [+] [-]

, 2021-06-21 17:25, pirms 3 gadiem
Frisk rakstīja: 3x3 basketbols mans jautajums, ja bus komanda Porzingis, Bertans, Strelnieks, Smits, tad ar tadu sastavu butu laikam faktiski garanteta zelta medala?
Ja tas bija joks, tad vēl ok, bet, ja nopietni šo raksti, tad, jāsaka pavisam vienkārši - tu no 3x3 neko nesaproti! Un tas vēl pavisam maigi izsakoties!

     [+] [-]

, 2021-06-21 17:41, pirms 3 gadiem
Frisk rakstīja: Realas ceribas uz medalam tikai basketbola?
Lūdzu neaizmirstam mūsu karatē puiku!

  +2 [+] [-]

, 2021-06-21 21:37, pirms 3 gadiem
ice F-1 rakstīja: Lūdzu neaizmirstam mūsu karatē puiku!
Ko tad pati? Pa melnajiem banāniem lēkā, nav laika normatīvu uzmest?

     [+] [-]

, 2021-06-22 01:06, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: tu no 3x3 neko nesaproti! Un tas vēl pavisam maigi izsakoties!
Vini speleja 3x3? 3x3 spele pusprofesianali, ja butu NBA zvaigznes, tad skaidrs ka vini bus uzvaretaji bez iespejam.

     [+] [-]

, 2021-06-22 09:47, pirms 3 gadiem
Frisk rakstīja: Vini speleja 3x3? 3x3 spele pusprofesianali, ja butu NBA zvaigznes, tad skaidrs ka vini bus uzvaretaji bez iespejam.
Nesaprotu, ko tu gribi pateikt. Mūsu džeki ir komanda, kas jau nemainīgā sastāva spēlē un trenējas kopš 2017. gada. Savā jomā viņi ir īsti profesionāļi. Tā tam arī jāpaliek. Kas būtu, ja spēlētu NBA veči, to mēs nezinam. Bet viņi nespēlē. Daudziem pat līgumos ir punkts, kas noliedz spēlēšanu 3x3, jo traumu risks ir liels. Un vispār 3x3 ir cita spēles filozofija, cita koncepcija. Lai kāds tu nebūtu meistars klasiskajā basī, būs vajadzīgs laiks lai iebrauktu 3x3. Iespējams, ne visi, kas to gribēs, varēs pārorienēties. Viņi ir pieraduši vai nu stāvēt zem groza un gaidīt kad bumbu pienesīs vai arī labi mest no distances fakstiski neejot caurgājienos, vai vēl kaut kā pārāk specializējas. 3x3 ir jāprot viss un jābūt fiziski gatavam nesaudzīgai kontaktu cīņai īsā laika posmā. Manuprāt, Rodions Kurucs varētu būt labs 3x3 kadrs, ja nākotnē vēlētos pāriet uz to. Viņš ir atlētisks, ar labu metienu, eksplozīvs. Tas ir tas kas vajadzīgs.