Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Tour de France" čempions Viginss pēc nākamās sezonas atgriezīsies treka riteņbraukšanā

Andrejs Siliņš

"Tour de France" čempions Viginss pēc nākamās sezonas atgriezīsies treka riteņbraukšanā
Bredlijs Viginss
Foto: AP/Scanpix

2012. gada slavenās velotūres "Tour de France" čempions Bredlijs Viginss paziņojis, ka nākamā būs viņa pēdējā sezona klasiskajā riteņbraukšanā un pēc tās četrkārtējais olimpiskais čempions atgriesīsies pie treka riteņbraukšanas, tajā mēģinot ar Lielbritānijas komandu izcīnīt savu piekto olimpisko zeltu.

33 gadus vecais Viginss jau iepriekš startējis rekā, pie tam ar lieliem panākumiem - 2004. gadā Atēnu olimpiskajās spēlēs izcīnīts viens zelts, bet pēc četriem gadiem Pekinā pievienoti vēl divi. Tāpat Atēnās viens sudrabs un bronza, bet Sidnejas spēlēs 2000. gadā Viginsam bronza trekā. 2012. gada Londonas spēlēs Viginss izcīnīja savu ceturto zeltu jau klasiskajā riteņbraukšanā.

"Būtu jauki noslēgt karjeru ar vēl vienu olimpisko zeltu," sacīja sportists, paziņojot par savu plānu atgriezties trekā. "Neko neuztveru kā pašsaprotamu, jo šobrīd, pēdējos gados zaudējot svaru un muskuļus, es nebūtu spējīgs izcīnīt vietu komandā. Tomēr es pie tā strādāju."

Viginss pievērsās tikai klasiskajai riteņbraukšanai 2008. gadā pēc Pekinas olimpiādes. Pirms tam gan Viginss piedalījies divos "Giro d'Italia" un divos "Tour de France". 2011. gadā sportists izcīnīja sudrabu pasaules čempionātā, kamēr treka pasaules čempionātos Viginss ir seškārtējs čempions un trīskārtējs vicečempions.

Viens no Viginsa karjeras spilgtākajiem brīžiem bija uzvara "Tour de France" kopvērtējumā 2012. gada vasarā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-20 09:01, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Treks bišķi tīrāks par bruģi ; )
Arī trekā var uzdurties uz adatas
Gregory Bauge Doping Violation