Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Pēdējā "Tour de France" kalnu posmā uzvar Valverde

Pēdējā "Tour de France" kalnu posmā uzvar Valverde
Alehandro Valverde
Foto: AFP/Scanpix

Slavenā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 17. posmā ceturtdien uzvaru izcīnīja spāņu riteņbraucējs Alehandro Valverde no "Movistar" komandas, bet kopvērtējumā nekas nav mainījies jau 11 posmus pēc kārtas - vadībā Bredlijs Viginss ("Sky").

Ceturtdien sportisti veica 143,5 kilometrus garu distanci, un tā bija pēdējā reize kalnos. Atlikušajos trijos posmos sacensības notiks līdzenumā. 32 gadus vecais Valverde bija starp pirmajiem aizbēdzējiem, bet pēdējos 35 distances kilometrus 2009. gada "Vuelta a Espana" čempions veica vienatnē un finišā izcīnīja savu ceturto uzvaru "Tour de France" posmos. "Sky" komandas biedri Kriss Frūms un Bredlijs Viginss finišēja līdzās viens otram, aptuveni 19 sekundes atpaliekot no uzvarētāja Valverdes.

Līdz ar to arī kopvērtējumā Viginsa un Frūma pozīcijas neviens nespēja apdraudēt, tieši otrādi - abi pieredzējušie sportisti tās tikai nostiprināja. Abu starpā ir divas minūtes un piecas sekundes par labu Viginsam. Vienatnē finišu 17. posmā sasniedza arī Vincenco Nibali, taču tas notika aptuveni 18 sekundes aiz abiem "Sky" braucējiem un deva 27 gadus vecajam itālietim septīto vietu. Kopvērtējumā Nibali saglabāja trešo pozīciju. Kalnu kopvērtējumā līderis ir un paliks Tomass Veklers, kurš šo godu izcīnīja vakar, uzvarot 16. posmā.

Rīt sportisti veiks 222,5 kilometrus garu posmu līdzenumā, kam sestdien sekos individuālais starts, bet svētdien sacensības noslēgsies ar 120 kilometrus garu posmu, kam finišs paredzēts Parīzē.

Tour de France 2012

17. posms (143,5 km)

VSportists (Valsts)KomandaLaiks
1.Alejandro Valverde Belmonte (Spa)Movistar Team4:12:11
2.Christopher Froome (GBr)Sky Procycling+0:00:19
3.Bradley Wiggins (GBr)Sky Procycling
4.Thibaut Pinot (Fra)FDJ-Big Mat+0:00:22
5.Pierre Rolland (Fra)Team Europcar+0:00:26
6.Jurgen Van Den Broeck (Bel)Lotto Belisol Team
7.Vincenzo Nibali (Ita)Liquigas-Cannondale+0:00:37
8.Tejay Van Garderen (USA)BMC Racing Team+0:00:54

Kopvērtējums

VSportists (Valsts)KomandaLaiks
1.Bradley Wiggins (GBr)Sky Procycling 78:28:02
2.Christopher Froome (GBr)Sky Procycling+0:02:05
3.Vincenzo Nibali (Ita)Liquigas-Cannondale+0:02:41
4.Jurgen Van Den Broeck (Bel)Lotto Belisol Team+0:05:53
5.Tejay Van Garderen (USA)BMC Racing Team+0:08:30
6.Cadel Evans (Aus)BMC Racing Team+0:09:57
7.Haimar Zubeldia Agirre (Spa)RadioShack-Nissan+0:10:11
8.Pierre Rolland (Fra)Team Europcar+0:10:17

, 2012-07-19 21:41, pirms 12 gadiem
Ehh šodien gan bija bišķi tizli skatīties kā Frūms ir gatavs rauties uz priekšu pēc posma uzvaras, bet dzeltenais nevelk un komanda ar neļauj. Takš varēja atļaut Frūmam lai iet prom, GC tāpat Viginsa uzvara nav apdraudēta. Vispār šogad diezgan garlaicīga tūre izvērtusies. GC nav kas sastāda konkureni SKY un šie visus kalnu posmus mierīgi var noripināt pietiekami augstā tempā lai pārējie neko nespētu padarīt. Uzbrukt pašiem pat nav vajadzības. Sprintos arī nekādas intrigas... Kaveniša talants un spējas vispār pilnībā izniekotas šajā tūrē neiedodot viņam normālus palīgus. Nu jau var teikt, ka ar daudz lielāku interesi var gaidīt šīgada Vueltu - Kontadora atgriešanās, A. Šleks, 7 uphill finiši...
, 2012-07-19 21:44, pirms 12 gadiem
Šleks vai tad būs vesels uz Vuelta?Vēl S.Sančezs traumēts kas varētu braukt tad.
, 2012-07-19 21:49, pirms 12 gadiem
koroč Nibali tomēr mīxtais. Ne reizi tā arī nepacentās, un droši vien tāpēc, ka baidījās pakāst savu tik drošo 3.vietu kopvērtējuma
, 2012-07-19 22:49, pirms 12 gadiem
Vynilz rakstīja: Šleks vai tad būs vesels uz Vuelta?Vēl S.Sančezs traumēts kas varētu braukt tad.
Ja neesmu kko palaidis garām, tad pagaidām nav ne oficiāli pateicis, ka būs, ne arī, ka nebūs. Cer, ka paspēs atlabt līdz vueltai.
, 2012-07-20 10:18, pirms 12 gadiem
killo2000 rakstīja: Ehh šodien gan bija bišķi tizli skatīties kā Frūms ir gatavs rauties uz priekšu pēc posma uzvaras, bet dzeltenais nevelk un komanda ar neļauj. Takš varēja atļaut Frūmam lai iet prom, GC tāpat Viginsa uzvara nav apdraudēta. Vispār šogad diezgan garlaicīga tūre izvērtusies. GC nav kas sastāda konkureni SKY un šie visus kalnu posmus mierīgi var noripināt pietiekami augstā tempā lai pārējie neko nespētu padarīt. Uzbrukt pašiem pat nav vajadzības. Sprintos arī nekādas intrigas... Kaveniša talants un spējas vispār pilnībā izniekotas šajā tūrē neiedodot viņam normālus palīgus. Nu jau var teikt, ka ar daudz lielāku interesi var gaidīt šīgada Vueltu - Kontadora atgriešanās, A. Šleks, 7 uphill finiši...
Piekrītu, ka šogad tūre garlaicīga. Vigins sākumā izvirzījās vadībā, un kopš tā nekas nenotiek. Frume varēja reāli dažos posmos atrauties un paņemt dzelteno krekliņu, bet komanda neļāva. Un kāda jēga no tāda velobrauciena. Tas tāpat kā F-1, kur pirmajam pilotam no komandas jāuzvar. Tas vairs nav sports. Un skatītājiem zūd interese.
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 123. vieta Romandijas velobrauciena individuālajā braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 123. vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" trešajā posmā, kurā sportisti sacentās individuālajā braucienā.
Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico van Dartel

Latvijas dāmas nedēļas nogalē ASV noslēgs UCI Pasaules kausa sezonu BMX

Sestdien un svētdien ASV esošajā Tulsas BMX centrā ar piektā un sestā posma sacensībām noslēgsies UCI Pasaules kausa sezona BMX superkrosā. Latviju sacensībās pārstāvēs “Silvas ziķeru” kluba sportistes – Veronika Monika Stūriška un Vineta Pētersone.
Kristiāns Belohvoščiks
Foto: LDSF.lt

Belohvoščiks izcīna 20. vietu ''Liberazione'' velobraucienā Itālijā

Latvijas U23 izlases šosejas riteņbraucējs Kristiāns Belohvoščiks (“Monaco Team”) ceturtdien Itālijā finišēja 20. vietā UCI 2. kategorijas viendienu sacensībās “Gran Premio della Liberazione” sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Renāts Štāls debijas sacensībās “Onec” komandā finišu nesasniedza.