Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

EČ U23 grupas braucienā Lapiņam 39. vieta, Belohvoščikam sāpīga neveiksme finišā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

EČ U23 grupas braucienā Lapiņam 39. vieta, Belohvoščikam sāpīga neveiksme finišā
Gists Lapiņš un Kristiāns Bleohvoščiks. Foto; LRF.

Piektdien Beļģijā esošajā Limburgas reģionā notiekošajā UEC Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā sportistiem līdz 23 gadu vecumam visaugstāk no diviem Latvijas riteņbraucējiem finišēja Gusts Lapiņš, kurš 147 riteņbraucēju konkurencē izcīnīja 39. vietu. Tikmēr Kristiāns Belohvoščiks, kurš pēdējā kilometrā atradās lieliskās pozīcijās cīņā par vietu TOP15, iekļuva kritienā un finišēja 99. pozīcijā.

U23 vīri Zolderas un Hasseltas apkārtnē veica 162 kilometru garu distanci. Lielākie kāpumi tika iekļauti trases vidusdaļā Limburgas apļos. Jau no pirmajiem kilometriem temps bija ļoti augsts. Pirmā stunda tika veikta ar vairāk nekā 50 kilometru stundā lielu vidējo ātrumu.

Latvijas riteņbraucēji trases smagākajās daļās droši brauca lielajā grupā. Priekšā tikmēr atradās 14 riteņbraucēji, kuru vidū arī noskaidrojās uzvarētāja liktenis. Tikmēr Belohvoščiks un Lapiņš finiša spurtā cīnījās par 15. pozīciju. Kristiāns atradās ļoti labā pozīcijā grupas priekšā. Tomēr vien pārsimts metru pirms finiša latvieti virsū Dānijas izlases riteņbraucējam uzstūma Vācijas “vagons”. Lai arī pats nekrita, mūsu sportista velosipēdam no sadursmes izlidoja liela daļa spieķu. Finišā Kristiāns iestūmās 99. vietā, samierinoties ar sāpīgu neveiksmi.

Tikmēr pirmo gadu U23 grupā pavadošais Gusts Lapiņš visu sacīksti bija pamanāms, palīdzēja Kristiānam trasē, tostarp cīņā par pozīciju uz finišu. Kuldīdznieks pats finišēja 39. vietā. Par Eiropas čempionu kļuva Nīderlandes izlases riteņbraucējs Hūbs Artzs, kurš lielo grupu ar Lapiņu tajā apsteidza par 2 minūtēm un 48 sekundēm. Sudraba medaļa vācietim Niklasam Behrenam, bet bronza francūzim Lenardam Ložuē (abi +00:00:00).

Sestdien startu Eiropas čempionātā aizvadīs divi Latvijas riteņbraucēji. Vispirms pulksten 10:00 pēc Latvijas laika junioru grupas braucienā dosies Olivers Jēkabs Skrapcis, bet 14:30 starts tiks dots elites sievietēm, starp kurām arī Anastasija Karbonāri.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija