Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

Vinokurovs "Astana" sastāvā arī 2011. gadā

Vinokurovs "Astana" sastāvā arī 2011. gadā
Aleksandrs Vinokurovs
Foto: AP/ Scanpix

Pazīstamais Kazahstānas riteņbraucējs Aleksandrs Vinokurovs parakstījis jaunu viena gada līgumu ar "Astana" komandu. 36 gadus vecais sportists paliks profesionālajā apritē arī 2011. gada sezonā, lai gan iepriekš Vinokurovs atzīmējis, ka šī gada beigās varētu beigt sportista karjeru.

Atgādinām, ka Vinokurovs 2007. gada prestižajā "Tour de France" velobraucienā tika pieķerts dopinga lietošanā un pēcāk saņēma divu gadu diskvalifikāciju. Tā paša gada decembrī sportists paziņoja par aiziešanu no riteņbraukšanas, taču jau pēc nepilna gada Vinokurovs mainīja savu lēmumu un nolēma, ka pēc diskvalifikācijas izciešanas tomēr atgriezīsies profesionālajā sportā.

Vino atgriešanās, kam riteņbraukšanas draugi pievērsa pastiprinātu uzmanību, notika 2009. gada augustā, un jau mēneša beigās viņam izdevās panākt vienošanos ar Kazahstānas "Astana" vienību. Šogad daudzpusīgais riteņbraucējs izcīnījis spožu uzvaru "Ljēža-Bastoņa-Ljēža" viendienas riteņbraukšanas klasikā, debitējis "Giro d'Italia" (sestā vieta kopvērtējumā), kā arī triumfējis "Tour de France" 13. posmā (tūres kopvērtējumā 16. vieta). Tāpat jāpiemin, ka Vinokurovs bija labs palīgs Alberto Kontadoram spāņa ceļā pretim trešajam Francijas tūres uzvarētāja titulam.

Tā kā "Astana" komandu nu pametis pēdējo trīs sezonu līderis Kontadors (pievienojies Bjarnem Rīsam "Saxo Bank" vienībā), turklāt šogad Vinokurovs pierādījis, ka kaujas pulvera viņam vēl gana, Kazahstānas riteņbraucējs, kurš 2006. gadā triumfēja "Vuelta a Espana", sajutis, ka pirms aiziešanas no profesionālās riteņbraukšanas viņam priekšā ir vēl viena pilna sezona. Pagaidām gan nav zināms, kurš "Astana" komandā pārņems Kontadora pozīcijas. Iespējamie papildinājumi: Deniss Menšovs ("Rabobank"), brāļi Šleki (pēc sezonas pametīs "Team Saxo Bank") un Romāns Kreicigers ("Liquigas-Doimo").

Izmantotie resursi:
cyclingnews.ocm


Gusts Lapiņš
Foto: Māris Vancevičs

Lapiņš izcīna piekto vietu “Tartu maratonā”; Vēvers triumfē M50 – 54 grupā

Svētdien ļoti karstos laika apstākļos aizvadītas slavenās Baltijas valstu šosejas riteņbraukšanas sacensības – “Tartu Rataralli”. 126 kilometru garajā distancē absolūtajā ieskaitē labākais no latviešiem bija kuldīdznieks Gusts Lapiņš, kuram piektā vieta. Ģirts Vēvers tikmēr uzvarēja M50 -54 grupā, bet pie godalgām tika arī Zane Kalverša-Ķenģe un Jānis Bruzinskis.
Foto: Aija Valtmane.

Vivus MTB Maratona 2. un 3. posmā Opekalnā dubultuzvaras Muižniekam un Kovgerei

Pagājušajā nedēļas nogalē, 25. un 26. maijā, Alūksnes pusē, Opekalnā, norisinājās lielākā MTB maratona Vivus.lv 2. un 3. posms. Dubultuzvaras abas dienas jeb abos posmos svinēja alūksnieši Beāte Kovgere un Oskars Muižnieks. Veclaicenes daudzveidīgais reljefs ar elpu aizraujošajiem skatiem trasi padarīja vēl baudāmāku, un šī bija pilnīgi jauna trase, kura pirmo reizi notika pie Latvijas augstākās baznīcas – Opekalna baznīcas. Dalībnieku vidū bija arī viens no savulaik labākajiem Latvijas volejbolistiem Valts Mihelsons, kā arī titulētais spēka vīrs Dainis Zāģeris.
Dana Rožlapa. FotoL Latvijas Riteņbraukšanas federācija.
1

Riteņbraucēja Rožlapa treniņā iedzīvojusies nopietnos savainojumos

LETA. Latvijas riteņbraucēja Dana Rožlapa treniņā piedzīvojusi kritienu un iedzīvojusies nopietnos savainojumos, pirmdien pavēstīja sportiste.