Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Tjumins izcīna uzvaru skrečā "Voltas – Madaris" kausa izcīņā trekā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Tjumins izcīna uzvaru skrečā "Voltas – Madaris" kausa izcīņā trekā
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Paņevežā esošajā velodromā aizvadītas Lietuvas seriāla “Volta – Madaris” kausa izcīņas posms, kurā startēja arī virkne Latvijas sportistu. Uzvaru jauniešu un amatieru skreča sacensībās izcīnīja “Murjāņu sporta ģimnāzijas/ RRS” sportists Georgs Tjumins.

Latviju “Voltas – Madaris” kausa posmā trekā pārstāvēja gan pieredzes bagātais elites braucējs Vitālijs Korņilovs, gan arī Murjāņu sporta ģimnāzijas šosejas riteņbraucēji. Mūsu jaunatnei šī bija tikai otrā reize velotrekā šajā starpsezonā, kas gan neliedza atsevišķās disciplīnās konkurēt ar lietuviešiem.

Vissekmīgāk latviešiem padevās jauniešu un amatieru skreča sacensības. 20 apļu, jeb 5 kilometru garajās skreča kvalifikācijas sacensībās Helvijs Kancers izcīnīja otro vietu B plūsmā, bet Georgs Tjumins bija trešais A plūsmā. Lielajā finālā uz pusi garākā distancē, kurā sacentās 24 sportisti, uzvarēja Tjumins, kurš iekrāja 20 punktus. Otrajā vietā ierindojās mājinieks Vilius Brusokas. Piekto vietu izcīnīja Toms Strēlis, bet TOP 10 ierindojās arī Marks Jakobsons un Helvijs Kancers.

Šajā pat distancē Pro sacensībās (elites un junioru grupu sportisti) uzvarēja mājinieks Rokas Kmieļiauskas. No mūsu sportistiem devītā vieta Vitālijam Korņilovam, bet desmitā Ģirtam Harkinam. Olivers Jēkabs Skrapcis ieņēma 14. vietu, bet Markusam Lagzdiņam 20. pozīcija.

30 kilometru garajā punktu sacīkstē ePro grupā Vitālijs Korņilovs 14 dalībnieku konkurencē bija astotais ātrākais.

Komandu iedzīšanā Pro grupā MSĢ vienība ar Ģirtu Harkinu, Oliveru Jēkabu Skrapci, Helviju Kanceru un Georgu Tjuminu ieņēma ceturto vietu, kamēr Vitālijs Korņilovs ar kolēģiem no Lietuvas sasniedza otro pozīciju. Amatieru grupā tikmēr MSĢ ar Ralfu Vistiņu, Tomu Strēli, Marku Jakobsonu un Markusu Lagzdiņu guva trešo vietu piecu sportistu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija