Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands: "Justos labāk, ja visi lietotu sejas maskas, neskrietu un nebļautu"

Neilands: "Justos labāk, ja visi lietotu sejas maskas, neskrietu un nebļautu"
Krists Neilands. Foto: EPA/Scanpix

Pēdējos divos etapos Krists Neilands centās tikt atrāvienā, tomēr sarunā pēc 13. posma, atskatoties uz iepriekšējām dienām, viņš atzīst, ka tā nebūtu medus maize, ja izdotos aizbēgt no peletona. Pirms dažām dienām viņš piedzīvoja kritienu, tomēr, par laimi, ieguva vien dažas nenozīmīgas skrambas. Neilands portālam Sportacentrs.com pēc nogurdinošas dienas arī norādīja uz diezgan kuplo skatītāju skaitu distancē, lai gan šobrīd Covid-19 joprojām ir aktuāls gan Francijā, gan citviet.

Kā jūties pēc 13. posma, kur netrūka smagu kāpumu?
Neslēpšu, esmu diezgan noguris. Bija tiešām smaga diena, un neesmu vienīgais, kurš ir noguris. Kopumā veicām 4400 kāpumu metru, un bija ļoti jaudīga diena.

Vai mēģināji iekļūt atrāvienā?
Jā, mēģināju gan šodien [saruna notika 11. septembra vakarā], gan vakar. Pirmkārt, abās dienās atrāvienā nesanāca tikt. Otrkārt, priecājos, ka nesanāca, spriežot pēc vakardienas notikumiem, kur "Bora-Hansgrohe" kontrolēja peletonu un atrāviens visu dienu mocījās, lai gan bija tikai divas minūtes priekšā. Savukārt šodien atrāvienā bija pārāk labi džeki, tāpēc, domāju, man tur nebūtu ko darīt.

Kāpēc neizdevās tikt atrāvienā? Izvēlējies neīsto brīdi uzbrukumam?
Jāņem vērā, ka neesmu vienīgais no savas komandas, kuram šodien bija uzdevums doties atrāvienā. Mums bija gan Dens Martins, gan Bens Hermans, kas arī mēģināja, tāpēc bija jāseko līdzi sacensību gaitai. Šajā gadījumā Dens bija priekšā, un bija brīdis, kad es atrados starp peletonu un viņa grupu. Bet tobrīd peletons bija man pārāk tuvu, tāpēc nevēlējos izdarīt liekas kustības, lai peletonu pievilktu klāt komandas biedra grupai, tādēļ nācās uzgaidīt un skatīties, kas tālāk notiks.

Kurā brīdī izkriti no peletona?
No peletona atbiru priekšpēdējā kalnā, bet tad necentos nekur ilgāk turēties, jo tāpat viss bija skaidrs, ka atrāviens aizies līdz galam un ka beigās ir smags kalns. Nav jēgas cīnīties par 50.-80. vietām. Atkal pēc iespējas mierīgāk paņēmu beigas, jo mums vēl daudz jābrauc.

Minēji, ka šodien bija grūti. Tad jājautā, cik smagi ir sprinteriem?
Viņiem noteikti ir smagāk, jo man kalnā augšā jāved mazāk kilogramu. Šī bija ļoti smaga diena pilnīgi visiem bez izņēmumiem. Pagaidām man personīgi šis bija smagākais posms "Tour de France".

Vai mēģināji iekļūt vēl kādā atrāvienā, neskaitot minētos un to, kur tev tas izdevās?
Pirms tam vēl bija līdzenuma etapi, kur neko nemēģināju. Piemēram, ja vakar tas pasākums būtu izvērties nedaudz citādāk un "Bora-Hansgrohe" nekontrolētu peletonu, tad tāpat etaps man būtu par garu. Tomēr, ja nemēģināšu, tad neuzvarēšu.

Ja nemaldos, 11. posmā 30 kilometrus pirms finiša nokriti. Vai kritiens nav būtiski ietekmējis sniegumu?
Nē, es tiešām ļoti veiksmīgi nokritu un ļoti ātri biju atpakaļ uz riteņa. Tas neko neietekmēja. Viss, par laimi, ir beidzies veiksmīgi. Visvairāk atsitu elkoni pret zemi, bet tas nav nekas īpašs.

Kā tas kritiens izveidojās?
Īsti nezinu, bet labajā pusē bija kritiens, līdz ar to visi bremzēja. Es nepaspēju nobremzēt un ietriecos priekšā stāvošajā sportistā, tādējādi pārlidoji pāri ragiem.

Iepriekš minēji, ka "Giro d'Italia" labāko formu uzņēmi trešajā nedēļā. Kā būs Tūrē?
Tagad gribu teikt, ka pirmajā nedēļā jutos labāk nekā šobrīd, bet, kā jau minēju, Tūre ir pietiekami gara, un ticu, ka paliks tikai vēl labāk.

Vai esi noskatījis posmu, kur dosies atrāvienā?
Tādi posmi būs, bet šobrīd nevaru konkrēti pateikt. Tas ir jāsaskaņo ar komandu. No rītiem ir komandas sapulce, kur braucējiem tiek doti uzdevumi.

Dienā, kad Toms Skujiņš izcīnīja otro vietu, atrāvienā bija arī tavs komandas biedrs Bens Hermans, kurš palika sestais. Ko viņš teica pēc tās dienas?
Bens teica, ka tajā dienā nebija labākajā formā, lai pacīnītos par augstāku rezultātu. Tomēr viņš tur bija un iesaistījās cīņā par uzvaru, kas psiholoģiski dod pārliecību atlikušajai nedēļai.

Ko koprojām vēlies izdarīt atlikušajos posmos?
Kā jau minēju, vēlos cīnīties par rezultātu. Skatīsimies, vai tas sanāks. Ja nesanāks šogad, tad ceru, ka izdosies nākamgad. Nesanāks nākamgad, tad joprojām būs iespējas. Jāņem arī vērā, ka šis man ir pirmais "Tour de France". Man ir mērķis, bet etapi ir tik, cik ir, un uzvarēt vēlas pilnīgi visi. Centīšos to izdarīt, jo nekas nav beidzies.

Vērojot televizorā sacensības, manu ļoti daudz skatītājus, lai gan Covid-19 joprojām ir aktuāls. Vai arī no braucēju skatpunkta ir tādi paši secinājumi?
Jā. Otrajā nedēļā ir nesalīdzināmi vairāk skatītāju nekā pirmajā nedēļā. Nezinu, kāpēc. Piemēram, sākums bija Nicā, kur Francijai tā bija sarkanā zona. Tagad esam no turienes izbraukuši ārā, kas varētu būt iemesls, kāpēc cilvēku uz ielām un ceļiem ir vairāk. Dažreiz pat traucē, ka kalnā ir tik daudz skatītāju. Justos labāk, ja visi lietotu sejas maskas, neskrietu pēc mums un nebļautu, jo mēs šeit cīnamies par izdzīvošanu, lai aizbrauktu līdz galam. Pirmajās brīvdienās nevienam braucējam nebija pozitīva testa, tomēr priekšā ir vēl viens tests. Negribu pamest šo Tūri un braukt prom, ja komandā būs vairāki pozitīvi testi.

Ja salīdzinātu "Tour de France" un "Giro d'Italia", kur brauci 2018. un 2019. gadā, vai šeit ir vairāk skatītāju, ņemot vēl vērā Covid-19 situāciju?
Grūti spriest - varbūt ir vairāk, varbūt ne. "Giro" arī bija daudz skatītāju, bet viņi bija visas distances garumā, kamēr šeit viņi ir pa vietām izkaisīti. Ja viņi ir kādā vietā, tad ir ļoti liels pūlis. Skatītāji šeit nav izmētāti pa visu trasi.

     [+] [-]

, 2020-09-12 17:12, pirms 4 gadiem
Tie traki gar ceļmalu izdala neadekvātas skaņas un siekalas smirdīgās...

  -2 [+] [-]

, 2020-09-12 19:18, pirms 4 gadiem
Biedri Ozol! Tas bija svarīgākais kas no intervijas jāizceļ un jāliek virsrakstā?

  +2 [+] [-]

, 2020-09-12 21:11, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Biedri Ozol! Tas bija svarīgākais kas no intervijas jāizceļ un jāliek virsrakstā?
Labs virsraksts, nepiesienies. Neilands jau pateica, ka negribētu priekšlaicīgi beigt sacensības.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-13 23:35, pirms 4 gadiem
acīmredzot čalim nav visi mājās. Vai arī pērkama mauka - kura dzied darba devēja dziesmu.