Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Muižniekam divas uzvaras Cēsu Vivus.lv MTB maratonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Muižniekam divas uzvaras Cēsu Vivus.lv MTB maratonā
Foto: Latvijas riteņbraukšanas federācija.

Cēsīs notikušajā Vivus.lv MTB maratona 4.un 5.posmā startēja gan vietējie velo mīļi, gan kaimiņi no Igaunijas. Maratona distancē abus posmus uzvaru svinēja Oskars Muižnieks no DTG – Mysport komandas, dāmām 4.posmā uzvara Garkalnes komandas sportistei Zanei Ķelpei, bet 5.posmā revanšs Beātei Kovgerei no EMU Mālpils komandas.

Līdzīgi kā Talsos, arī Cēsīs divi posmi ar dažādām trasēm un dažādiem starta formātiem – 4.posmā kā ierasts ar kopīgo startu, bet 5.posmā šīs sezonas jaunievedums starts ar intervālu.

4.posmā maratona distancei bija jāveic divi 25 kilometru apļi pa diezgan sarežģītu un tehnisku trasi. Trases sarežģītībai mazu asumiņu piedeva lietus, kas ik pa laikam uzlija visas dienas garumā. Līderi trasē pavadīja vairāk kā 2 stundas – līderis Oskars Muižnieks trasē bija 2h un 15 minūtes, kā otrais finišēja U23 grupas līderis Alekss Krasts (Dobeles Dzirnavnieks/FeelFree), kas Muižniekam zaudēja tikai 34 sekundes! Trešā vieta Aleksa komandas biedram Mārim Bogdanovičam. Aizraujošas sacensības izrādījās sieviešu maratona distancē, jo Cēsīs ātrākā izrādījās Zane Ķelpe, kura distanci veica nepilnās 3 stundās, bet otrā igaunietei Merilin Metsalu, bet šoreiz ar trešo vietu jāsamierinās kopvērtējuma līderei Beātei Kovgerei.

Viskuplāk pārstāvētajā pusmaratona distancē Cēsu 4.posmā devās 276 dalībnieki! Visātrākais šoreiz junioru grupas braucējs Kārlis Klismets (MSĢ/RRS), kas 25 kilometru distanci paveica stundā un 11 minūtēs, otrā vieta Ģirtam Cirvelim (Roadex), trešais Rolands Zarītis no Patria Bottecchia. Pusmaratona sieviešu konkurencē nepārspēta ZZK komandas braucēja Evelīna Ermane-Marčenko, kas 25 kilometru garo distanci veica 1 stundā un 22 minūtēs. Otrā finišēja Roadex komandas braucēja Krista Pūcīte, trešā vieta Montai Paulovičai no Ādaži Velo.

Pusaudžu distancē nepārspēts līderis no DTG-Mysport komandas Rihards Lozbers, otrais Bruno Brēdem, bet trešais Justs Jurka. Meiteņu konkurencē pirmā vieta Katei Skujiņai, otrā Amanda Reilija Zariņa, bet trešā vieta Laurai Kliesmetei.

5.posms Cēsīs iesākās ar skaidru un saulainu laiku, kā arī mazliet īsākām, bet ne vieglākām distancēm Cēsu pauguros! Šoreiz intervālu starts, kas nozīmē, ka katra sekunde trasē var izšķirt uzvaru un vietu distancē! Atgādināsim, kā notiek intervālu starts: Dalībnieki startē ar intervālu startu grupās pa 5 dalībniekiem, atbilstoši saviem numuriem. Piemēram: plkst.10.00 tiek dots starts dalībniekiem ar starta numuriem no 1 līdz 5, pēc 30 sekundēm nākamajiem pieciem dalībniekiem ar starta numuriem no 6 līdz 10, pēc 30 sekundēm nākamie un tā līdz visi dalībnieki startējuši. Rezultāts un vieta dalībniekam tika noteikta atbilstoši distancē pavadītajam laikam.

HRX Maratona distancē pirmie pieci uz starta izgāja sezonas kopvērtējuma līderi – Oskars Muižnieks, Lauris Purniņš, Māris Bogdanovičs, Alekss Krasts, Sandijs Kļaviņš. Lai arī pirmajā aplī Muižnieks bija mazliet izvirzījies vadībā, līdz finišam Muižniekam izdevās atrauties ar 2 minūšu un 15 sekunžu atrāvienu! Otrā un trešā vieta - Māris Bogdanovičs un Alekss Krasts līdz pat finišam nespēja sadalīt vietu un finišēja abi reizē. Maratona distancē sieviešu konkurencē Beāte Kovgere šoreiz parādīja savu līderes dabu un uzvara 5.posmā revanšējoties Zanei Ķelpei, bet trešā vieta Lāsmai Ozolai, kura pašlaik ir Latvijas rekordiste triatlona vidējā distancē!

Pusmaratona distancē aizraujoši notikumi risinājās tieši finiša spurā, kur par uzvaru cīnījās 2 braucēji – Ģirts Cirvelis un Artūrs Nummurs. Šoreiz uzvaram pieredzējušajam Roadex komandas braucējam Cirvelim, otrais Nummurs, bet trešais komandas Nīca sportists Aivis Karzons. Savukārt sieviešu konkurencē šoreiz uzvara Renatei Rodionovai, otrā Krista Pūcīte, bet trešā vieta Montai Paulovičai.

Pusaudžu distancē atkal nepārspēts Rihards Lozbers, otrais Bruno Bērne, bet trešā vieta Kristeram Žukam. Meitenēm pirmā vieta Katei Skujiņai, otrā Ievai Kalniņai, bet trešā vieta Loretai Vaisūnai.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija