Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Lūgums palīdzēt Gustavam Pētersīlim

Sportacentrs

Gustavs ir 17 gadus jauns, talantīgs un mērķtiecīgs sportists, ar BMX riteņbraukšanu nodarbojas kopš 2004.gada, un šobrīd ir junioru klases sportists, kurš pārstāv Rīgas BMX sporta klubu ”Rīgas Favorīts”. Gustavs ir ne tikai BMX braucējs, bet arī snovbordists. Abus sporta veidus savienot augstā līmenī nebija iespējams, tāpēc priekšroka tika dota BMX. Vienmēr smaidīgs un pozitīvs, Gustavs cītīgi trenējās, lai piepildītu vienu no saviem mērķiem - piedalīties Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro 2016.gadā.

Gustava sasniegumi 2012.gadā:
UEC Eiropas BMX čempionāts JM 5.posms - 9.vieta;
UEC Eiropas BMX čempionāts JM 4.posms - 11.vieta;
UEC Eiropas BMX čempionāts JM - 24.vieta(ranga tabulā, 102 sportistu konkurencē);
BMXGRAND PRIX Latvija JM - 3.vieta (kopvertejums 6.posmi);
BALTIC CUP JM - 1.vieta (kopvertejums 3.posmi);
Latvijas riteņbraukšanas federācijas kauss JM- 3.vieta;
Latvijas III Olimpiāde PRO - 11.vieta.

Līdz 23.februāra pēcpusdienai Gustava dzīve ritēja ierastā režīmā – mācības skolā un cītīgi treniņi. Tajā dienā treniņš tika aizvadīts Kleistu BMX trasē. Neveiksme, neuzmanība, sakritība.. Gustava kritiens trasē bija ļoti smags. Šobrīd Gustavam ir piektā kakla skriemeļa šķembains lūzums un muguras smadzeņu šķērsbojājums ar tetraplēģiju - paralīzi (skartas gan rokas, gan kājas). Gustavs jau kādu laiku ārstējās Vaivaru rehabilitācijas centrā. Ārsti negrasās neko prognozēt, pastāv dažādi viedokļi. Nenoliedzami tas būs ilgs un grūts posms Gustava, ģimenes un draugu dzīvēs.

Pats galvenais, ka Gustavs ir noskaņots pozitīvi un negrasās padoties. Viņā mīt liels sportista cīņas spars:
„Ar mani, tas nenotiks! Pieļauju, ka tāda doma ir bijusi daudziem, ieskaitot mani, līdz vienā mirklī viss mainījās. Lauzts piektais kakla skriemelis un bojātas muguras smadzenes. Man to ir grūti aptvert, bet es to pieņemu kā faktu un tagad man dzīvē ir jauns uzdevums, ar kuru man IR jātiek galā, lai atgrieztos pie savas ierastās dzīves, sapņiem un mērķiem. Es ticu, ka mums kopā tas izdosies!”

Lai tas izdotos, lai Gustavs atkal staigātu, iespējams pat brauktu ar savu iemīļoto riteni, ir nepieciešami lieli naudas līdzekļi, kādi Gustava ģimenei nav. Gustavam ir mazs brālītis Artūrs, kurš ļoti gribētu kādreiz ar Gusīti uzspēlēt bumbu kopā. Tāpēc mēs, Gustava ģimene un draugi, lūdzam ziedot naudu, lai Gustava rehabilitācija noritētu pilnvērtīgi.

Gustava mammas konts:
Daira Tropa
100872-11563
LV68HABA0551005700841