Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Di Lukas dopinga gadījums apstiprināts

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Di Lukas dopinga gadījums apstiprināts
Danilo Di Luka
Foto: AFP

Pozitīva izrādījusies arī Itālijas riteņbraucēja, šī gada ''Giro d'Italia'' kopvērtējuma otrās vietas ieguvēja, Danilo Di Lukas B prove, kas tika pārbaudīta Parīzē. Sportistam draud divu gadu diskvalifikācija.

Parīzes laboratorijā veikta sportista B proves pārbaude, kas apstiprinājusi to, ka Di Luka lietojis aizliegtās vielas, konkrēti - EPO. Di Luka, kurš šī gada "Giro d'Italia kopvērtējumā ieņēma otro vietu, 41 sekundi zaudējot čempionam Denisam Menšovam, ''iekritis'' divreiz - pēc 11. un 18. posmā veiktajām analīzēm.

Starptautiskā Antidopinga aģentūra saņēmusi analīžu rezultātus no minētās Parīzes laboratorijas to apstiprināšanai. Di Luka, izmantojot sava jurista starpniecību, jau paziņojis, ka izmantos visas iespējas, lai apstrīdētu analīžu rezultātus, savu nostāju argumentējot ar to, ka viņam neesot pieņemamas Parīzes laboratorijas darba metodes.

Di Luka pirms diviem gadiem izcieta trīs mēnešu diskvalifikāciju par to, ka trīs gadus agrāk bija ticies ar nelicencētu sporta ārstu. Paredzams, ka Itālijas olimpiskā komitēja izskatīs Di Lukas lietu un pieprasīs riteņbraucējam piešķirt divu gadu diskvalifikāciju.

Izmantotie resursi:
cyclingnews.com