Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Rogličs posmu pirms "Vuelta a Espana" beigām teju nodrošina uzvaru kopvērtējumā

Andris Liepa
Andris Liepa

Rogličs posmu pirms "Vuelta a Espana" beigām teju nodrošina uzvaru kopvērtējumā
Primožs Rogličs. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AP. Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs sestdien daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 20.posmā finišēja trešais, nostiprinoties kopvērtējuma līderpozīcijā, kamēr par pirmspēdējā posma uzvarētāju kļuva īrs Edijs Danbārs.

Sestdien riteņbraucēji mēroja 172 kilometrus, pārvarot septiņus kategorizētos kāpumus.

Uzvaru izcīnīja Danbārs ("Jayco AlUla"), kurš finišu sasniedza pēc četrām stundām 38 minūtēm un 37 sekundēm. Viņš par septiņām sekundēm apsteidza spāni Enriku Masu ("Movistar"), bet Rogličs ("Red Bull - BORA - hansgrohe") zaudēja desmit sekundes un bija trešais.

Pēc iepriekšējā posma pirmo vietu kopvērtējumā atguva Rogličs, kuram izdevās palielināt savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju. Pirms noslēdzošā posma slovēnis par divām minūtēm un divām sekundēm apsteidz Austrālijas riteņbraucēju Benu O'Konoru ("Decathlon AG2R La Mondiale Team") un par divām minūtēm un 11 sekundēm - Masu.

79. "Vuelta a Espana" velobraucienā riteņbraucēji 21 posmā veiks vairāk nekā 3300 kilometru.

Pērn par čempionu kļuva ASV riteņbraucējs Seps Kuss, kļūstot par otro amerikāni, kuram izdevies uzvarēt "Vuelta a Espana" kopvērtējumā.

Latvijas riteņbraucēji šogad "Vuela a Espana" nepiedalās.