Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Leģendārais "Smiltenes kauss" ar spēcīgu dalībnieku sastāvu un plašu programmu

Leģendārais "Smiltenes kauss" ar spēcīgu dalībnieku sastāvu un plašu programmu
Smiltenes kauss
Foto: Agnis Melderis

Jau nākamās nedēļas nogalē, 17. un 18. augustā, Smiltenē un tās apkārtnē notiks vienas no vērienīgākajām un aizraujošākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām Baltijā – “Smiltenes kauss”. Pieteikšanās pasākumam turpinās mājaslapā bulta.lv

“Smiltenes kauss” riteņbraukšanā ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām šīs sporta veida sacensībām ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā. Sacensību trases ir iemantojušas lielu cieņu un interesi kā no Latvijas, tā citu valstu riteņbraucējiem. Šogad “Smiltenes kauss” pēc atjaunošanas notiks jau sesto gadu pēc kārtas. Pasākums notiks divu dienu garumā.

Sestdien, 17. augustā, kā sacensību centrs būs izvēlēts slavenais bruģa kalns. Tikmēr distance vedīs pa nedaudz vairāk kā 2 kilometru garo apli gar stadionu, Tepera ezera promenādi, Smiltenes vidusskolu, viesnīcu “Brūzis”, Veco parku un pašu bruģa kalnu. Pirmajā dienā Latvijas un Baltijas kausa ieskaitē sacentīsies U12, U14, U16, junioru, elites/U23, amatieru un senioru klašu vīru, kā arī dāmu sportisti. Sacensību sākums gaidāms pulksten 11:00, bet ātrākais starts ar junioru un pieaugušo klašu braucējiem sāksies pulksten 14:30.

“Smiltenes kausa” kulminācija gaidāma svētdien, 18. augustā, kad par sacensību centru kļūs Vidzemītes stadions vien pāris kilometru attālumā no pilsētas centra. Sacensību trases tikmēr vedīs Raunas un Priekuļu virzienā.

Pasākumu pulksten 11:00 ievadīs “Dako Ziemeļvidzeme” sporta brauciens. Tajā piedalīties var rūdīti riteņbraucēji ar pieredzi šāda veida sporta braucienos. Distance no Vidzemītes vedīs uz Priekuļiem, tālāk Veselavu un Jaunraunu, pēc tam atgriežoties uz Vidzemē. Dalībnieku vidū redzēsim gan Latvijas jauniešu un junioru izlašu sportistus, gan augsta līmeņa U23 un elites braucējus.

Visi mazie smiltenieši un pilsētas viesi īpaši aicināti piedalīties “AL Mežs” Bērnu Velo Festivālā, kas no pulksten 11:30 norisināsies Vidzemītes stadionā. Atkarībā no vecuma grupas mazie veiks no 200 – 1000 metru garu distanci no 2 – 11 gadiem (2013. gads un jaunāki). Dalības šajā braucienā ir bezmaksas, bet balviņas uz lielās skatuves saņems ikviens dalībnieks.

Dienas masveidīgākais starts tikmēr gaidāms pulksten 13:15, kad starta šāviens tiks dots “Vudlande” Tautas braucienam. Šajā braucienā visa vecuma un sportiskās sagatavotības riteņbraucēji veiks 40 kilometru garu distanci līdz Raunai un atpakaļ Trase būs kāpumiem bagātība, tajā pat laikā ļoti interesanta un skaistiem skatiem bagātīga. Interesanti, ka šajā braucienā tiks noteiktas arī spēcīgākās komandas.

Tiem, kuri sacensties nevēlas, bet gan izbaudīt kopības sajūtu, ir aicināti piedalīties “Laukumi.lv” Ģimeņu braucienā, kas startēs uzreiz aiz “Vudlande” Tautas brauciena. Šajā braucienā organizatori vērtēs un apbalvos kuplāko kolektīvu un ģimeni. Trase būs 20 kilometru gara un vedīs līdz Brantiem.

Pietiekšanās Smiltenes kausam turpinās mājaslapā bulta.lv Tur pieejams arī nolikums un cita informācija.

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Miriela Furere Foto: IS/Scanpix

Šveices riteņbraucēja Furere kritiskā stāvoklī pēc kritiena pasaules čempionātā

LETA--AP. Nopietnu galvas traumu ceturtdien pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā juniorēm guva šveiciete Miriela Furere, vēsta Starptautiskās Riteņbraukšanas savienība (UCI).
Olivers Jēkabs Skrapcis. Foto: LRF

Skrapcim pasaules junioru čempionātā 54. vieta grupas braucienā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Olivers Jēkabs Skrapcis ceturtdien Cīrihē pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā junioru grupā izcīnīja 54. vietu grupas braucienā.
Māris Štrombergs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64
12

Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs uzņemts BMX slavas zālē

LETA. Šogad BMX slavas zālē tika uzņemts divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, vēsta Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA).